Un pas înainte, doi paşi înapoi

Întrebare: De ce putem avansa numai în ascundere, dar pe de altă parte ascunderea este ceva rău?

Răspuns:  Ascunderea nu este o stare rea deoarece îmi permite să revelez Creatorul eu însumi. Este scris: ,, Nu există vreun loc în care El să nu fie”, pentru mine însă există un asemenea loc pentru că Creatorul stă ascuns de mine. Și eu trebuie să mă comport că şi cum aş fi în stare de revelație.

Diferența dintre ascundere și revelație este că revelația hotărăște ceea ce fac, nelăsându-mi nicio alegere. Pe de-o parte, este ceva bun pentru că nu-mi cere nici un efort, că o mașină care coboară la vale fără benzină.

Desigur această îmi convine, dar să fiu eu oare fericit cu această situație simplă sau ar trebui să fiu fericit  că pot adaugă propriul meu efort în scopul alipirii de Creator? Oare este El singurul care contribuie la alipirea noastră sau adaug și eu partea mea?

Întrebare: Cum să devină ascunderea o situație  de dorit care îmi permite să strâng conexiunea cu cel ascuns?

Răspuns: Totul depinde de pregătire. În starea de ascundere mi se da ocazia să-I semăn Creatorului, că un copil lăsat singur în mijlocul unei încăperi așa încât el să facă primul sau pas. Dar el plânge și nu vrea să se miște, protestând că a fost lăsat singur, că un om care țipă: ,, de ce m-ai abandonat?” De fapt însă exact din situația asta omul începe să progreseze.

Altminteri el nu poate să semene cu Creatorul, adică, să vrea să-I semene și să ceară ajutorul Luminii care îi va da putere și îl va formă într-o anumită imagine așa încât el să semene cu Creatorul.

Dacă eu uit de unde vine totul, este semn că nici eu și nici grupul nu suntem pregătiți în mod corespunzător și că atât grupul cât și eu trebuie să ne asigurăm că suntem pregătiți. Totul este făcut în așa fel încât eu nu trebuie decât să fac ceea ce depinde de mine. Că la tango: un pas înainte, un pas înapoi; odată Creatorul face o mișcare și odată fac eu și astfel se continuă, fiecare la rândul sau.

Cu toate acestea, dacă eu nu fac o mișcare din partea mea, această este o problemă și Creatorul este forțat  să întregească cumva mișcarea. Atunci El trebuie să mă întoarcă cu forță în direcția corectă pentru că eu să înțeleg ce anume mișcare n-am făcut-o și așa că să o pot face data viitoare.

Rezultă că dacă eu nu particip în mod corespunzător în ascundere, Creatorul întreprinde acțiunea în locul meu și anume o acțiune  dublă. Trebuie să cobor la un nivel mai jos pentru a intră mai adânc în ascundere așa că încă să vreau să ies din ea.

 

Pregatire pentru lectia zilnca de cabala 5/18/14

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question




"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: