Educarea recalcitrantului

Comentariu: În trecut a existat o unitate puternică a oamenilor în timp de război; astăzi la televizor și în ziare, au loc ciocniri în mod constant între dreapta și stânga, în ciuda faptului că există un război [în Israel] și ar fi de dorit să ne unească.

Răspuns: Eu cred că niciun apel nu va ajuta la unificare. Noi pur și simplu trebuie să explicăm oamenilor care este sarcina lor  cu ajutorul atelierelor de lucru și meselor rotunde, altfel nu se va obține nimic.

Comentariu: Dar oamenilor nu le place să audă despre misiunea lor, despre sarcina lor.

Întrebare: Doresc să continue să lupte? În opinia mea, prezenta acțiune în Gaza ne convinge că nu există o soluție. Războaiele vor avea loc mai des. Dacă înainte se întâmplau odată la 10 ani, acum se repetă la fiecare an și jumătate. Vecinii noștri se recupereză foarte repede.

Întrebare: Aceasta înseamnă că trebuie să concluzionăm că soluția acestei probleme este irațională.

Răspuns: Soluția nu este irațională. Unitatea omenirii într-un singur sistem unificat va influența lumea înconjurătoare și pe noi într-un mod mai bun. Ce este irațional în asta?

Suntem într-un sistem închis, care va începe să existe în armonie internă. Și acest lucru este natural; toate celelalte procese fizice, chimice, ne învață cu privire la corectitudinea unei astfel de stări.

Corpurile noastre există în aceeași armonie, chiar dacă aceasta este compusă din diferite organe care se opun reciproc. Dar există un sistem care organizează funcționarea organismului într-un mod adaptiv, în homeostază, în echilibru interior și care îl gestionează. Trebuie să avem acest tip de homeostază între noi. În profida multitudinii de popoare, civilizații și culturi, toată omenirea este, în sine, un singur sistem.

Evreii sunt din același grup de oameni, primii care trebuie să înțeleagă și să recunoască natura acestui sistem, primii care trebuie să accepte legea unității, „și trebuie să iubești pe aproapele tău,” primii într-un laborator gigantic numit „umanitate”, care trebuie să ajungă la acest lucru și prin ei înşişi să îl aducă tuturor.

Întrebare: Ideea este că, este necesar să credem asta?

Răspuns: Să nu credeţi! Începeţi să acționaţi în acest fel și veți vedea că este așa. Și dacă tu nu vrei, atunci viața vă va forța. Deci, de ce suferi pentru nimic? Trebuie să vorbim despre aceasta oameniilor noștri încăpățânat și să organizăm mese rotunde pentru ei, să le explicăm de mai multe ori, în tot felul de moduri despre esența sarcinii noastre și să încercăm să îi aducem la o astfel de stare în cazul în care odată ce stau în jurul mesei, vor începe să simtă ca un fel de forță creativă unică va fi cu adevărat dezvăluită între noi. Cu ajutorul ei putem construi o nouă structură a națiunii și a poporului.

Noi trebuie să explicăm în mod constant și cu răbdare oamenilor. Din nou și din nou! Acesta este procesul de educație.

Din emisiunea de pe Kab TV “discuţie asupra situaţiei actuale

Discuții | Share Feedback | Ask a question




"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: