Cum se va schimba lumea in timpul acestei vieți

Întrebare: De ce am nevoie pentru a corecta ceea ce a creat Creatorul? Mă simt ca și cum aș protesta împotriva Lui.

Răspuns: Trebuie să protestezi  în așa fel încât ne vom uni și ne vom conecta între noi, în ciuda eului nostru. Este ca un puzzle pe care părinții îl cumpără unui copil și îi cer acestuia să asambleze 50-100 piese împreună.

Aceste eforturi  dezvoltă copilul, pentru că trebuie să își imagineze cum să conecteze părțile separate. Deci, de asemenea, noi toți, dacă ne conectăm în mod corect și complet ca într-un puzzle, vom vedea apoi o imagine a noastră  numită  „lumea viitoare, lumea de sus.”

Întrebare: Este această  lume care va fi să vină, aceeași lume în care ajungem după moarte?

Răspuns: Lumea care va veni o vom vedea în timpul acestei vieți. Lumea care va veni este caracterizată  ca noul care se apropie, în care am ajuns toți la o unitate minunată, „ca o persoană cu o singură inimă”, „și te va iubi aproapele tău ca pe tine însuți.” Datorită acestei conectări, vom începe să descoperim un complet nou nivel între noi.

Suntem schimbați intern astfel încât să începem să simțim că toți suntem conectați. Datorită acestui fapt, umanitatea este integrată  și unificată  cu tot restul naturii: mineral, vegetal si animal, de asemenea, alăturați în jurul umanității. Și apoi o persoană începe să înțeleagă și să simtă întreaga lume, astfel încât el o include în el însuși.

Aceasta este ceea ce fiecare începe să  simtă: eu, tu, el, și toată lumea. Pentru noi toți sunt integrați într-o singură forță, o singură dorință, un singur gând, și datorită acesteia, vom ajunge la o lume complet bună. Ne ridicăm deasupra vieții și a morții, mai presus de toate problemele și necazurile, aici și acum, în această lume, cum este scris: „Veți vedea lumea voastra în timpul vietii voastre” (Berachot 17a).

Tot acest lucru este în puterea noastră; așadar, hai să profităm de această oportunitate în mod corect. Să ne gândim la acest lucru: numai prin conectarea și unitatea noastră va exista mântuire pentru noi și pentru întreaga lume.

Din Programul Radio Israelit 103FM, 9/20/15

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question




"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: