25 de ani de Internet

Întrebare: Ne-am obişnuit atât te mult să trăim cu Internetul, iar asta se întâmplă doar de arpoximativ 25 de ani. A fost creat în 1990, conceput pentru angajatii Centrului European pentru Cercetare Nucleară (CERN), iar apoi a început să se răspândească în întreaga lume.

De ce s-a dezvoltat atât de rapid și cum de a cuprins acesta deja întreaga lume?

Răspuns: În primul rând, este un sistem de comunicații între oameni foarte convenabil, care nu obligă pe nimeni la nimic; acest lucru este cel mai important: pe nimeni la nimic!

În al doilea rând este viteza. In momentul în care am apăsat un buton trimit o scrisoare, tu o primeşti şi poţi să răspunzi imediat. Îmi amintesc când am corespondat cu părinții mei în Canada, a fost o problemă sa scriu o scrisoare, sa aștept un răspuns, și așa mai departe. Dar acum, aceasta durează doar câteva minute.

În plus, Internetul este atât audio cat și video, o iluzie de comunicare directă, în timp ce noi suntem la două capete ale Pământului ne vedem unii pe alții, vorbim, doar nu ne mirosim reciproc. Toate formele de comunicare între noi există deja; ne trimitem unul altuia tot felul de contracte, prelegeri, decrete, ordine, fotografii, filme, orice este posibil.

Astăzi nu ne putem descurca fără acest mijloc de comunicare. Lumea noastră este întotdeauna o reflexie a sistemului de relații care se manifestă în oameni, iar in prezent am realizat o lume integrala, conectată.

Întrebare: Acest lucru înseamnă că a apărut în noi o cerere interioară?

Răspuns: Desigur! Neapărat! Aceasta este o cerere interioară a unei persoane! Acest lucru este necesar și imperativ pentru noi.

Internetul a fost înființat pentru a arăta oamenilor că au un mijloc de comunicare directă cu toată lumea, dar ei nu știu cum să comunice corect. Aceasta este cea mai mare problemă pe care Internetul o rezolva. Uită-te cu ce este umplut  și ce face el.

Acesta dezvăluie in exterior toata mizeria starilor interioare ale unei persoane astfel încât să putem vedea cine suntem! Am acumulat treptat acest „gunoi” și, uneori, ne uităm la el, suntem șocati, și decidem că este necesar sa facem ceva cu el; este necesar să ne curațam „grajdurile.”

Din  emisiunea de pe KabTV „Ştiri cu Michael Laitman” 12/23/15

Discuții | Share Feedback | Ask a question




"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed