Nu există nicio limită pentru calitatea dăruirii și iubirii

Întrebare:  Lumile spirituale sunt o imagine în oglindă a lumii noastre? În lumea noastră, mai întâi, este dată iubirea și depinde de noi să o menținem, în timp ce în lumile spirituale trebuie să dezvoltăm mai întâi relații care vor deveni iubire?

Răspuns:  Acest lucru nu este în întregime corect. În lumea noastră vorbești despre sentimente egoiste, în timp ce în lumea spirituală sunt altruiste, deci nu le poți compara. Când vorbim despre legea rădăcinii și ramurii, intenția este ca nivelurile inferioare să semene cu structura nivelului superior.

Întrebare:  Care este conexiunea Olam Ein Sof (Lumea Infinitului) cu restul lumilor?

Răspuns:  Olam Ein Sof este o lume care nu are sfârșit, ceea ce înseamnă că nu există nicio limită pentru calitatea dăruirii și iubirii. Este infinită și de aceea se numește Olam Ein Sof.

Întrebare:  Unde se găsesc cele 125 de niveluri și unde se întâmplă corectarea finală? Este în lumea Atzilut sau în Olam Ein Sof?

Răspuns:  Este de preferat să spunem că se întâmplă în Olam Ein Sof; acest lucru este mai de înţeles.

Întrebare:  Corectăm o parte a egoismului nostru la fiecare nivel?

Răspuns: Da.

Întrebare:  Există o corespondență între nivelurile din lumea noastră și Olam Ein Sof?

Răspuns:  Lumile sunt o diviziune a celor 125 de niveluri, în cinci lumi.

Întrebare:  Conceptul de unitate, în lumea noastră își are rădăcina în spiritualitate?

Răspuns:  Tot ceea ce se întâmplă în lumea noastră are rădăcina în lumea superioară, toate proprietățile, efectele și acțiunile, inclusiv cele mai rele și teribile, toate coboară din lumea superioară.

Întrebare:  Cum pot atinge lumile superioare când simt respingere și ostilitate față de oameni?

Răspuns:  Respingerea oamenilor este un fenomen foarte bun. Înseamnă că vă aflați într-o stare în care sunteți conștienți de propria natură. Dacă sunteți de acord sau nu sunteți de acord este deja o altă problemă, dar înțelegi că nu îi iubești pe toți și chiar îi respingi și îi urăști. Este natura ta. O stare într-adevăr minunată. Este o stare foarte bună pentru învățarea Înțelepciunii Cabala și este, de asemenea, începutul corectării.

Din KabTV „Fundamentele Cabalei”,10/6/19

Discuții | Share Feedback | Ask a question




"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: