Percepție

Întrebare: Cum poate o persoană să-și dea seama că ceea ce vede în lume este rezultatul viziunii sale asupra lumii necorectate, a calităților sale necorectate?

Răspuns: Nu este ușor. Dacă o persoană se controlează în mod constant pe sine, adică este angajată în auto-analiză și autoexaminare și încearcă să facă ceva obiectiv din sine, atunci înțelege care sunt reacțiile sale.

Aflându-se într-o societate potrivită și arătând în mod constant un exemplu al acestei atitudini pentru toată lumea, el poate acorda percepția realității în așa fel încât să distingă clar: simt acest lucru în egoismul meu, care trebuie ridicat și corectat tot timpul. Și astfel va vedea lumea altfel.

Întrebare: Se poate învăța acest lucru?

Răspuns: Da, dar totul este foarte dificil. În principiu, nimeni nu se angajează în acest lucru, deoarece aceasta nu este munca obișnuită a unei persoane asupra sa atunci când dobândește abilități sau meserii, dar este o direcție clară pentru a obține o nouă viziune asupra lumii.

O nouă viziune asupra lumii este o stare complet diferită pentru o persoană, este calitatea de a dărui și de a-i iubi pe ceilalți; este atunci când este necesar să ne schimbăm. Aceasta este o metodă complet diferită de schimbare, nu de dezvoltare profesională, de a nu te schimba prin expunerea la exerciții și activități regulate, ci exerciții și activități foarte speciale care pot conduce o persoană să vadă lumea prin alții, adică așa cum o văd alții.

Observație: Deci, asta înseamnă că ceilalți sunt ca o oglindă a sa pentru sine. În principiu, acest lucru ar rezolva toate problemele noastre. Imaginați-vă dacă oamenii nu ar avea plângeri împotriva nimănui – nici soți cu soții, nici țara cu țară – atunci ne-am angaja doar în corectarea noastră și nu a altora.

Comentariul meu: Destul de adevărat.

Întrebare: Dar acest lucru este posibil numai cu un mediu bun care o înțelege și o cultivă. Totuși, o persoană trebuie să aibă o anumită înclinație pentru a face acest lucru?

Răspuns: Da, dar asta nu ar fi toată lumea. Există foarte puțini astfel de oameni în fiecare generație.

Întrebare: Este ceva înnăscut? Sau cineva poate fi învățat acest lucru dacă există un mediu adecvat?

Răspuns: În principiu, da. Cu toate acestea, există oameni care se nasc cu o predispoziție de a se schimba și de a observa lumea ca si cum prin intermediul altora.

Pentru aceasta, o persoană trebuie să se ridice deasupra egoismului său și să dobândească calitatea iubirii și legătura cu ceilalți. Mai mult, cu un anumit mediu pozitiv, și nu cu unii infractori sau cu alții, numai în acest fel va putea observa lumea complet diferită, nu prin „eu-l” său egoist.

Din emisiunea KabTV  „Era post-coronavirus” 07.05.2020

Discuții | Share Feedback | Ask a question




"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: