Ghid pentru mese rotunde, partea 3

Etapele meselor rotunde

Observație: Înainte de a aplica metodologia mesei rotunde, trebuie să țineți un atelier. Scopul său este de a crea o atmosferă caldă și sigură, de a ridica importanța discuției în sine și importanța participanților.

Comentariul meu: Într-adevăr, acest lucru este foarte important. La urma urmei, luăm oameni simpli, egoiști, care încearcă să rezolve o problemă din punctul de vedere al egoismului. Și trebuie să-i convingem că pot rezolva problema numai fiind conectați integral unul cu celălalt deasupra egoismului lor.

Principalul lucru este sarcina în sine, nu cine o rezolvă, deoarece toată lumea este implicată în acest proces. Participanții trebuie să ajungă la o decizie comună, deoarece este cea corectă și nu pentru că este decizia individuală a cuiva, oricât de strălucitoare ar părea.

Cu alte cuvinte, înainte de a lua orice decizie, este important să vă conectați sentimental.

Observație: A doua etapă: fiecare membru al cercului efectuează o auto-analiză a cât de mult sunt dispuși să participe la consolidarea conexiunii întregului grup.

A treia etapă este un sentiment de comunitate și conexiune între participanți. Chiar dacă nu am realizat-o încă, o arăt artificial tuturor celorlalți. Nu știu că mă joc.

A patra etapă: toată lumea încearcă să vorbească cu cele mai bune abilități despre avantajele și avantajele unității și interconectării, deoarece fiecare individ nu ar fi capabil să obțină rezultatele și să rezolve sarcinile stabilite.

Comentariul meu: Cel mai important lucru este că toată lumea este de acord că o decizie comună va fi singura corectă.

Întrebare: Și a cincea etapă – într-o stare de plenitudine a sentimentelor, participanții încep să discute direct subiectul și să rezolve probleme folosind metoda mesei rotunde. Aceasta este diferența dintre metoda integrală și celelalte, deoarece acestea încep imediat să rezolve unele probleme fără a stabili mai întâi o comunicare. Și fără ea, este imposibil.

Cât timp credeți că ar putea dura acest proces? Este posibil să vă acordați astfel într-o jumătate de oră?

Răspuns: Greu! Nu-mi pot imagina că acest lucru s-ar putea face în câteva luni. Dar trebuie să ne străduim. Trebuie să lucrăm la asta. Depinde de ce vorbesc oamenii, despre ce subiect, în ce stare sunt ei inițial.

Să presupunem că sunt chirurgi care au efectuat multe operații. Dar acum au un pacient cu o problemă aparent de nerezolvat și ajung la concluzii deplorabile despre încercările lor din trecut de a o rezolva singure. Apoi își dau seama că numai prin brainstorming împreună vor fi în mod evident în măsură să găsească o soluție nouă.

Din „Abilitățile de management” de la KabTV, 09.07.2020

Discuții | Share Feedback | Ask a question




"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: