Cum sunt conectate cele cinci lumi la cele cinci simțuri?

Întrebare: Cum sunt cele cinci lumi conectate la cele cinci simțuri ale noastre? Cabala, ca orice știință, poate avea o semnificație aplicată. Cum pot Parțufim spirituale să fie îmbrăcate în corpul uman? Unde este Sfira Hohma? Unde este Sfira Bina?

Răspuns: Lumina are impact asupra dorinței în conformitate cu cele patru faze ale Luminii Directe. Dezvoltarea succesivă a primei, a doua, a treia și a patra fază a Luminii provine din această dorință.

Etapa zero de Rădăcină este Keter, etapa unu este Hohma, etapa a doua este Bina, etapa a treia este ZA și etapa a patra este Malhut.

Conform Înțelepciunii Cabala, acestea sunt numite cele patru faze ale Luminii Directe, deoarece Keter este considerat fundamentul primordial. Cele cinci simțuri ale noastre sunt în imaginea și asemănarea celor patru faze.

ZA este, de asemenea, împărțit în șase părți interne. Aceste șase părți și cele patru faze însumează zece părți.

Aceasta este de fapt principala clasificare în natură în cinci sau, la o rezoluție mai mare, în zece părți.

Și în lumea noastră, totul este, de asemenea, împărțit în cinci sau zece părți, în conformitate cu Lumea Superioară. Așa se clasifică întregul sistem global: toate Lumile, Parțufim, Sfirot, suflete pentru că așa afectează Lumina Superioară dorința și o dezvoltă, în exact cinci etape.

Din KabTv „Fundamentele Cabalei” 11/11/18

Discuții | Share Feedback | Ask a question




"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: