Ce este Torah?

Intrebare: Ce este Tora?

Raspuns: Forta care ne corecteaza si ne uneste coboara asupra noastra in diferite manifestari. Forta care ne poate aduce constientizarea raului si corectia sa, unitatea cu binele, si modelele conectarii este numita Tora. Cu alte cuvinte, Tora este intregul sistem al corectiei noastre.

Zeir Anpin al Lumii Atzilut este privit ca Tora pentru ca este o imagine sau un sistem la care aspir sa ma modelez. Fac asta adunand toate sufletele in Malchut a Lumii Atzilut astfel incat conectarea dintre ele sa fie echivalenta cu Zeir Anpin al Lumii Atzilut. In acest caz, toate sufletele intra unite in Malchut a Lumii Atzilut si intra in adeziune (Zivug) cu Zeir Anpin al Lumii Atzilut, Creatorul. In acest fel, noi revelam conectarea si adeziunea dintre noi.

Toate acestea apar, incep si se sfarsesc in ZON (Zeir Anpin si Nukva) a Lumii Atzilut. Malchut a Lumii Atzilut trece prin sapte stari pana cand atinge nivelul Zeir Anpin, echivalenta cu El, in calitatea sa deplina. La Sfarstul Corectiei (Gmar Tikkun), ele devin doua mari Lumini. Deci, Zeir Anpin al Lumii Atzilut, care este privita ca Tora sau Creatorul, ne serveste ca model prin structura, forta si influenta sa.

In ce ne priveste, inainte de toate, trebuie sa aspiram sa ne conectam impeuna in intuneric si sa realizam ca avem nevoie ca El sa ne asiste. Cand, prin efortul nostru consistent de a ne uni, noi descoperim ca suntem incapabili sa facem asta, atunci, asemeni copiilor mici, vom incepe sa plangem si sa cerem de la El corectia si modelul acesteia. Ca rezultat, Cel Superior ne va darui un model si puterea de a ne uni.

Totusi, solicitarea si cererea noastra trebuie sa rezulte doar din eforturile noastre de a ne conecta unii cu altii. Altfel, nu vom fi recompensati cu Lumina pentru ca nu existam in adeziunea lui Malchut si Zeir Anpin al Lumii Atzilut, si nu suntem in Malchut.

Malchut simte doar unitatea. Intre timp, toti suntem in lumile BYA (Beria, Yetzira, Assiya). Doar dorintele noastre de a ne conecta cu altii se ridica la Malchut pentru a revela pe Creator si a atinge proprietatea de a darui.

Din partea 2 Lectia zilnica de Cabala, 14.09.10, Zohar

Discuții | Share Feedback | Ask a question




"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: