A 17 – a zi a lunii Tammuz

Intrebare: Ce ne poti spune de ziua a 17-a a lunii Tammuz ?

Raspuns: Intreaga perioada de dupa sarbatoarea Shavuot si daruirea Torei, insemnand “coborarea” sistemului de unificare si ridicarea deasupra ego-ului uman, este descrisa pentru noi ca fiind un stadiu foarte complex. Este imposibil de atins simplu realizarea metodei de corectare printre poporul evreu si pentru intreaga umanitate fara complicatii serioase. Vedem ca fiecare actiune, chiar si cea mai buna, in orice caz trebuie sa inceapa cu o suferinta, de la un impuls, de la o intelegere care nu poate fi realizata, pentru ca necesita un sacrifiu, fiind specific evenimentelor din ziua a 17-a lunii Tammuz, oferind astfel un raspuns acestui subiect.

Ziua a 17-a a lunii Tammuz este tragica pentru istoria poporului evreu. A fost inceputul distrugerii Templului (Beit HaMikdash) din Ierusalem. In orice moment aceasta data a fost marcata de tristete. Simbolizeaza inceputul constientizarii incapabilitatii noastre de a realiza planul creatiei, asta insemnand directa corectare a naturii umane.

La urma urmei, pentru a o corecta, trebuie sa incorporam toate caracteristicile noastre cu cele ale Creatorului. Acest punct este foarte important, deoarece nu este nimic pozitiv despre noi.

Incorporarea caracteristicilor pozitive ale Creatorului cu cele negative ale persoanei, pentru a schimba forma lor “mizerabila”, se poate intampla doar prin distrugere, printr-un cutremur. Altfel, este imposibil de alaturat cele doua caracteristici, cele doua categorii impreuna. Acestea se obtin doar printr-o “explozie”, precum in formarea aliajelor de metal sau prin formarea mixturilor de ulei si apa. Este realizata doar printr-o coliziune puternica si agitata.

Asa au cazut zidurile Templului si apoi Templul in sine a fost distrus. Totul a fost zdruncinat si transformat in praf ! Asadar, pentru mii de ani poporul evreu a indurat multe suferinte, inclusiv holocaustul, expulzari, exterminari si masacre.

Am atins o stare, in care, prin studierea Intelpciunii Cabalei, sub influenta Luminii Superioare, incepem sa diferentiem binele adevarat de rau, caracteristicile Creatorului de cele ale creaturii. Prin separarea si corectarea lor, le plasam precum doua linii, iar o alta sa ramana intre ele, combinind binele cu raul in relatia reciproca corecta dintre noi.

Ziua 17 din Tammuz (Yud-Zayin Tammuz) reprezinta inceputul sfaramarii explozive si puterea intrarii reciproce a celor doua proprietati opuse, ale Creatorului si ale creaturii.

Egoismul si caracteristicile Creatorului (proprietatile de iubire si daruire) pot exista separat una de alta. Dar cand intra in contact,una cu alta, apare o explozie fara de care nu este posibil de recunoscut raul din natura noastra, incepand astfel corectarea lui.

Este o intrare exploziva ale fortelor binelui si raului, care au in ele asa numitele Reshimot (amintiri), informatii inregistrate, prin care, gradual, cu ajutorul Luminii Superioare, este posibil de plasat ego-ul in cea mai joasa stare si sa-l obligam sa serveasca caracteristicilor de daruire si iubire, din moment ce nu  poate realiza nimic singur.

Prin urmare, din punctul de vedere a Intelepciunii Cabalei, acestea sunte perioade esentiale. Au existat de la inceput in planul creatiei, chiar inainte de realizarea lor in lumea noastra, incepand cu asediul templului din Ierusalem, urmat de distrugerea lui.

Am trecut deja prin toate astea, iar acum, daca ne comportam corect, ne putem astepta doar la timpuri bune ale corectiei si a corectei constientizari ale Reshimot-urilor (amintirilor) care se regasesc in egoismul nostru.

Pentru asta trebuie sa atragem Lumina Superioara pentru a fi capabili sa distingem cu ajutorul ei unde este o caracteristica buna si unde este una rea, cum sa le separam si cum sa corectam una in raport cu cealalta. Daca abordam corect corectia, atunci in lume nu va mai fi revelat raul, deoarece toate caracteristicile negative ale creaturii vor fi deja revelate in trecut.

Intelepciunea Cabalei face posibil pentru noi sa incepem o curatare fundamentala si o clarificare a caracteristicilor, sa evaluam starile prin care trecem in mod clar, sa alegem partea pozitiva in locul celei negative si sa le plasam corect, una fata de alta.

Atunci, prin conexiunea dintre ele, putem construi un singur camp si o corecta conexiune intre noi, ceea ce va fi numit “Al Treilea Templu”, dorinta comuna care va revela forta superioara si un nou nivel al existentei inspre noi.

Sper ca aceste zile sa fie folosite ca o impingere a recunoasterii a ceea ce se intampla si ca lumea va incepe printr-o corectie sa avanseze in mod corespunzator si sa recunoasca raul din natura ei.

Din emisiunea de pe Kab TV „Stiri cu Michael Laitman” din 11.07.2016

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"" Comentarii RSS Feed