A Adormi Sub Stapanirea Dusmanului

Intrebare: De ce oamenii de stiinta nu descopera esenta a ceea ce se intampla?

Raspuns: Dimpotriva, ei scot treptat la iveala esenta. Multi oameni descopera si scriu deja ca societatea umana trebuie sa se straduiasca sa se uneasca. Este scris, „Sa ai incredere in intelepciunea popoarelor”. Ele poseda cunoastere si vad ca unitatea este cu adevarat necesara. Pur si simplu nu avem alta sansa. Oamenii pot vedea asta cu ochii lor chiar daca nu se afla pe calea spiritualasi fara a dobandi metoda corectiei.

Mai mult, ei insisi vor exprima pe larg nevoia de unitate. Ar trebui doar sa incurajam acest proces cu toata puterea.

Insa cel mai important lucru, care se va cere de la noi este de a comunica tuturor oamenilor prin toate mijloacele posibile, utilizand toate canalele, ca exista o metoda, un mijloc. Aici se afla problema: Cum putem sa prezentam lumii aceasta metoda astfel incat sa accepte asta? Cum putem sa rescriem intreaga stiinta a Cabalei, astfel incat oamenii nu o vor evita?

Noi trebuie sa actionam gradat: Acum noi nu vorbim despre Creator, Tora, porunci, etc. Noi luam doar gandul despre unitate si continuam cu asta. Noi continuam sa explicam din ce in ce mai mult, pana cand intelegerea oamenilor va suferi modificari specifice si foarte importante, ei vor  suferi o dezvoltare interioara cu ajutorul Luminii. Atunci, vor fi revelate noi puncte din inima, si in plus, lumea va fi capabila sa realizeze ca „Israel” este o functie, o predestinare. Si deodata, fiecare va incepe sa ne perceapa altfel.

Pentru asta trebuie sa ne aducem gradat contributia, metoda corectiei, catre oameni. Ei vor vorbi despre criza si despre nevoia de a se uni unii cu altii. Trebuie sa explicam doar pe intelesul lor cum se poate ajunge la aceasta unitate.

Ne indurereaza incapacitatea de a ne uni, ca si cum Creatorul, natura, ne conduc pe un drum fara intoarcere astfel incat ne ucidem unii pe altii.  La fel ca in Babilonul Antic, ne aflam in fata unei legi invaraibile. Ne uram unii pe altii si in acelasi timp noi depindem in mod absolut unii de altii. Deci ce trebuie sa facem? Dusmanii mei stau in spatele meu gata sa ma ucida, insa eu adorm ca un copil in bratele lor. Este acest lucru posibil?

Natura ne conduce pe un drum fara intoarcere, o catastrofa. Despre acest lucru trebuie sa vorbim cu lumea, aratandu-i in mod clar ca aceasta este cea mai buna stare posibila pentru a primi metoda corectiei.

Din partea 5 Lectia Zlnica de Cabala 6/21/11, “Matan Torah (Daruirea Torei)”

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: