A alege între Creator și o farfurie cu mâncare

Întrebare: Când o persoană atinge credința în Creator, care este dovada că este pe drumul corect?

Răspuns: Credința trebuie să fie reînnoită la fiecare nou nivel. Credința este dăruire, nivelul de Bina, Hafetz Hessed, dăruire pentru dăruire, ceea ce permite să se ridice deasupra dorinței de primire. Este ceea ce numim credința în Creator.

Mă ridic deasupra dorinței mele de primire, deasupra Tzimtzum, la nivelul de Bina, pentru a dărui în scopul de a dărui. Astfel, mă îndrept direct spre Creator.

Între timp, nu pot să folosesc o dorință de a dărui; nu pot să mă așez la masa gazdei și să profit de toate aromele, simțind că îi aduc plăcere. Realizez corecțiile mele preliminare, mă ridic deasupra fazelor Shoresh, Aleph, Bet, Gimel, Dalet ale Aviut, dorind să fiu deasupra dorinței mele și mă îndrept doar spre Creator.

Nu privesc decât la El. Arome seducătoare se ridică de la masă, dar privesc la Creator. Chiar dacă simt cât sunt aromele de savuroase, Creatorul este mai important pentru mine. Nu mă opresc forțat pentru că îmi este rușine să iau ceva de pe masă. Creatorul a devenit, pur și simplu, atât de important pentru mine, că trebuie să aleg între El și farfurie. Este ceea ce numim nivelul credinței.

Prefer să aspir la Creator în loc să mă îndrept spre farfurie. Această decizie este luată în cele patru faze de Ohr Yashar (Lumina directă), Bina.

Din prima parte a Lecției zilnice de cabala, 20.05.2014, Scrierile lui Rabash

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"" Comentarii RSS Feed

Articolul precedent:

Articolul următor: