A alege între viață și moarte

Rabash, Articolul ”Sufletul lui Israel”, (Dargot HaSulam, Articolul 561): Cei care păstrează un suflet unificat al Israel, adică cei care cântăresc pe ceilalți pe scara de merit, păstrează sufletele lor, deoarece ”cei răi, în viețile lor, sunt numiți ”morți”.

Fără o înclinație pentru a-i justifica pe ceilalți, devenim ”jumătate-jumătate”, asemănător cu a fi între viață și moarte. Dacă cineva este predispus la bine, înseamnă că aparține categoriei viață. Astfel, Luminile pe care le atrage umplu întreaga societate.

Suntem în punctul critic, deoarece avem o libertate de alegere care ne permite să alegem între viață și moarte, adică să aspirăm la bine sau la rău. Dacă ne unim, atunci în funcție de natura proprietății pe care o atingem, devenim asemănători Luminii și Lumina începe să curgă prin noi. Lumina ne umple și prin noi, ajunge la națiunile lumii și le influențează.

Este modul în care societatea noastră este construită. Constă în două părți: Lumina trece prin partea superioară, Galgalta ve Eynaim, Israel, și coboară spre partea inferioară, AHP, națiunile lumii. Asta se produce atunci când Israel se cântărește pe scara de merit.

Dacă Israel nu se unește, ci se separă, se resping reciproc, sau resping condiția de a fi ”ca un singur om cu o singură inimă”, Lumina nu va fi capabilă să treacă. Atunci când un gât de sticlă este blocat, Lumina nu poate coborî din Lumea Infinitului la toate ființele create. Asta înseamnă că Israel cântărește întreaga lume pe scara de vinovăție.

Fie că o dorim sau nu, prin a fi poporul Israel, suntem poziționați în interiorul unei conducte care direcționează Lumina Infinitului spre lume, ceea ce conduce întreaga lume fie spre bunătate, fie spre suferință.

Întrebare: Ce ar trebui să facem pentru a trece de la starea de moarte la viață?

Răspuns: Totul depinde de conexiunea noastră sau lipsa de conexiune. Trebuie să devenim asemănători Luminii sau suntem, pur și simplu, opuși ei. În spiritualitate, există o singură lege, legea echivalenței de formă între creatură și Creator.

Din prima parte a Lecției zilnice de Cabala, 21.07.2014, Scrierile lui Rabash

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah" Comentarii RSS Feed

Articolul precedent:

Articolul următor: