A cânta în concert

Întrebare: Care este funcţia organizatorilor meselor rotunde? Ce ar trebui să gestioneze, ce ar trebui să lase în autogestiune ?

Răspuns: Gazda unei mese rotunde trebuie să fie ca o bonă, un profesor, un lider. Orice modificare în discuţie vine doar de la instruirea sa şi de la întrebările sale.

Participanţii nu inventează nimic, sunt constant dirijaţi şi ghidaţi. Puţin câte puţin, ei împart experienţa conexiunii şi, de acolo, merg mai departe. Dar, fără un ghid, aceasta nu va dura, se vor încurca ei înşişi. Prin urmare, ei trebuie să urmeze cu stricteţe instrucţiunile sale.

Moderatorul şi participanţii la mese rotunde pun în aplicare acest instrument comun, acest Kli, astfel încât toţi vor cânta la concert şi astfel, va rezulta o armonie uniformă. Şi toată lumea va fi stimulată prin aceasta, va fi umplută de crearea unui grup între ei, conexiune, în care fiecare dintre ei dispare şi începe să se hrănească de la această comunitate care s-a format între ei.

Toate acestea se întâmplă sub îndrumarea moderatorului. De la început, el organizează o listă precisă de întrebări pe care le vor discuta, dar pe drum, el le poate ajusta, deoarece el are nevoie să simtă ce trebuie schimbat, în funcţie de ceea ce se discută şi cum.

De exemplu, în cursul discuţiilor de acest gen, mă aşez în general la distanţă şi nu deranjez participanţii la mesele rotunde, dar ei ştiu că sunt pregătit să-i ascult. Le pun o întrebare şi, în funcţie de răspunsurile lor, le dau corectare şi direcţie: următoarea întrebare şi o altă întrebare. Avansez în funcţie de întrebările care au fost pregătite de la început. Dacă aud că ceva nu este corect sau este deformat într-un anumit mod, atunci pun întrebarea următoare astfel că ei corectează răspunsul precedent.

Deci, există ajustări constante până ce vom atinge o stare în care participanţii la discuţie simt că au ajuns la o concluzie comună şi, în principiu, s-au ridicat deasupra lor, s-au conectat într-o singură părere, o singură dorinţă. Un “copil” obişnuit apare ca rezultat al discuţiilor şi le dă un sentiment de plenitudine, atât emoţional, cât şi intelectual.

Din kab.tv, “în timp”, 15.09.2013

Discuții | Share Feedback | Ask a question




"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: