A căuta dialogul corect cu Creatorul

Întrebare: Timp de ani am studiat Cabala, am înțeles drumul nostru, am aspirat la proprietatea de dăruire. Dar, în ultimul moment, apare teama referitoare la modul de a combina primirea cu dăruirea, adică teama în fața proprietății de dăruire. Înțeleg că asta ar trebui să se facă nu pentru mine, ci doar pentru binele Creatorului. Cum putem să nu avem teamă de asta?

Răspuns: Cine vă dă aceste senzații? Cine controlează sentimentele voastre și mintea voastră? Cine este în interiorul vostru și vă face să aveți aceste percepții? Creatorul. Deci, vorbiți-I, deoarece El întărește controlul asupra voastră și configurează aparatul vostru senzorial și de gândire pentru un anumit entuziasm.

Pentru ce face asta? Dacă începeți să vă conectați la munca Sa și să începeți să explorați ceea ce provoacă în voi și în ce scop, începeți să simțiți Creatorul și pe voi ca parteneri.

La urma urmei, El produce totul, nu în voi, ci în așa zisa voastră dorință, pe care tot El a creat-o, și asupra căreia El muncește acum, ceea ce provoacă anumite tulburări în ea. Conform acestor perturbații, trebuie să găsiți răspunsul corect asupra a ceea ce ați dori ca El să facă. Sau, acceptați ca El să facă tot ceea ce dorește, dar vă învață cum să vă raportați la El în mod corect. Începeți să căutați dialogul corect cu Creatorul.

Totuși, dacă începeți să faceți asta și nu o faceți prin grup, nu va fi Creatorul, ci doar concluziile voastre psihologice, emoționale și mentale. Creatorul este în interiorul grupului de zece. Este problema tuturor psihologilor și altor cercetători care nu înțeleg unde se ascunde El.

Întrebare: Ați spus că dorința pentru proprietatea de dăruire se manifestă timp de un moment, apoi o pierdem, o simțim din nou pentru un moment și o pierdem din nou. Pentru a simți unitatea noastră, ar trebui să ne dorim asta cu toții într-o secundă?

Răspuns: O dorință colectivă pe termen scurt nu ne va ajuta. Avem nevoie să acumulăm un anumit potențial, pentru un anumit timp, pentru ca tensiunea noastră să fie corectă. Este ceea ce numim ”lume, an, suflet” (Olam, Shana, Nefesh). Astfel, în ciuda tuturor transformărilor pe care le experimentăm, dacă vom conduce asta spre scop, ne unim, găsim punctul cel mai înalt între noi și aderăm la el, atunci acumulăm treptat tensiunea necesară și dezvăluirea Creatorului are loc.

Din congresul de la Sankt Petersburg, Lecția de pregătire 2, 18.09.2014

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah" Comentarii RSS Feed

Articolul precedent: