A corecta Lumea înseamnă a ne corecta pe noi insine

Intrebare: Ce efort si ce constientizare  ne lipsesc, în scopul de a  putea ajuta oamenii sa  sparga barierele?

Răspuns: Ei trebuie să știe că obiectivul nu este atins prin strigăte și revolte pe străzi. În schimb, trebuie să învățăm ce inseamna conexiunea.

Conexiunea nu este un lucru simplu. Chemarile entuziaste nu va ajuta aici. O persoană trebuie să se examineze și sa scoata la iveala, sa constientizeze, forțele din el  insusi care resping conexiunea, iar acest lucru va ajuta.

Persoana ce apeleaza la metoda conectarii isi aplica de fapt ei insasi o corectare interioară. Ca om, nu doresc sa ma conectez cu altii, deoarece acesta este modul in care sunt construit in interiorul meu. Eu pot vorbi despre asta, pot lauda unitatea în lume, pot  organiza zilele iubirii dar, de fapt, noi suntem cu totii persoane egoiste și nimeni nu are puterea de a se conecta cu adevarat cu ceilalti. Nu este vorba despre faptul ca persoana nu vrea acest lucru, dar este pur și simplu incapabila.

De aceea, trebuie să ne familiarizam cu acest lucru și începem să ne schimbăm. Corectarea  lumii este corectarea fiecaruia. Trebuie sa  schimbam persoana. Mai mult decât atât, fiecare trebuie sa se schimbe pe sine și nu pe ceilalți, iar pentru a ajuta un alt om înseamnă să aplici metoda și sa il sprijini în primii pași pe care el este capabil sa ii constientizeze. Pot să-i dau un exemplu de măsura în care acest lucru este important pentru mine, așa că el, de asemenea, va fi pătruns de această importanță.

Trebuie sa acționam exclusiv în conformitate cu principiile reciprocitatii. Contrar a tot ce exista, spunem că este posibil să se ajungă la conexiune și unitate, sa ne ridicam deasupra crizei.

Suntem capabili de acest lucru. Avem metoda de conectare, care se bazează pe corectarea interioara a unei persoae. Întreaga Tora este destinata  acestui lucru, după cum este scris, „Am creat înclinația gresita ​​și am creat si Tora ca un condiment pentru aceasta inclinatie, deoarece Lumina reformeaza inclinatia gresita”.

Acesta este modul in care o persoană devine mai bună. Noi folosim aceasta metoda, care ne permite să atragem Lumina prin studiul înțelepciunii Cabalei și sa lucram în grup.

Din partea a patra a Lecțiai zilnice de Cabala 9/7/12, “Corp și suflet”

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: