A crede în ceea ce este scris

Întrebare: În ce fel putem adună comunitatea din afară la un congres, dacă un astfel de eveniment necesită o investiție materială mult mai mare decât de ceea ce dispunem noi? Cum îi putem determină pe toți să stea în cercuri?

Răspuns: Orice am face, noi trebuie să adunăm acei oameni, astfel încât ei să nu fie nevoiţi să vina sub presiunea problemelor și loviturilor naturii, ci doar pentru o viață bună. Cum facem asta? Scotociți-va creierul și căutați. Noi trebuie să facem asta. Nu avem nicio altă alegere. Trebuie să căutăm cum să ajungem la oameni în vremurile bune, așa încât vremurile rele să nu vina, Doamne ajută.

Nu cred că e necesar să facem tot felul de programe distractive de televizor cu o „vânătoare de comori” . Cred asta doar ascunde adevărul, în loc să atragă pe cineva. Nu mi se pare că putem reuși în acest fel. Oamenii doar vor urmări acțiunea, și nu vor da atenție mesajului interior.

Mai întâi, trebuie să descriem situația noastră actuală, să o aducem la o stare dramatică, iar apoi să arătăm cum este posibil să evităm suferința și, mai mult de atât, cum să avem succes. Acesta este scopul diseminării.

În acest scop, cred că este cel mai bine să scoatem o broșură explicativă, mică și accesibilă. În ultimii 20 de ani, televiziunea și internetul au evoluat așa de feroce, încât au dat totul la o parte, așa că noi vrem să vedem totul pe ecranele noastre. Dar cred că după entuziasmul inițial și furorile pentru acest tip de mass media, oamenii se vor întoarce să citească din nou.

Asta pentru că cititul poate organiza mintea sub o formă pe care nu o poate face altceva. Când citim, primim o informație cu care noi putem să ne organizăm și să ne schimbăm gândurile, celulele creierului nostru și atitudinea noastră; adică ne facem formatul noi înșine.

Este imposibil să transmitem o așa informație prin ureche, pentru că nu pătrunde în acest fel. Doar un mic procent poate fi absorbit prin auz, la fel și prin văz. Informația este percepută în special când cineva citește. Literele sunt ceva de care nu ne putem debarasa. Adevărul trebuie să fie scris.

Din a două parte a Lecției zilnice de Cabală 6/6/14, Scrierile lui Rabash

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed