A crede în Dumnezeu

Întrebare: Cercetătorii de la Universitatea din Pennsylvania au studiat credința în Dumnezeu. Ei au ajuns la concluzia că o persoană crede în Dumnezeu mai puternic atunci când se gândește la evenimente semnificative din viața sa, unde a ales o anumită cale care ar fi putut decurge rău dar a decurs bine. O persoană face legătura dintre acest rezultat și forța superioară.

Credința în Dumnezeu, cred cercetătorii, nu trebuie neapărat să se bazeze pe credința oarbă, ci mai degrabă este bazată pe gândirea rațională. Ei susțin că de fapt acest lucru le permite să explice stabilitatea credințelor religioase și că asta aduce dovezi clare a principiilor religioase.

Răspuns: Umanitatea este foarte stabilă și cu cât oamenii trăiesc mai mult pe acest pământ, cu atât ei cred în forțe nereale care nu au fost dovedite. O persoană vrea ca Dumnezeu să existe. Este în subconștientul acesteia.

Putem întreba copiie mici ai oamenilor religioși despre credința în Dumnezeu și vor spune că ei cred într-o numită forță și că ar trebui să ne rugăm la aceasta și să îi cerem orice vrem. Atitudinea lor față de forța superioară e aceeași ca atitudinea lor față de părinții lor, cărora le pot cere orice și totul va fi bine. Este un răspuns natural și instinctiv la incertitudine.

Întrebare: Oamenii caută logica chiar și când spun că ceva nu s-a întâmplat din coincidență.

Răspuns: Desigur, pot să creadă orice vor, dar când cineva găsește înțelepciunea Cabala, aceasta primește o explicație despre cum îl poate simți și descoperi pe Creator și apoi începe să înțeleagă că orice altceva este pură psihologie.

Întrebare: Asta înseamnă că nu putem să ajungem la Creator folosind instrumentele raționale pe care le avem în această lume?

Răspuns: Instrumentele pe care le avem în lumea noastră sunt legate de simțurile noastre. Nu îl putem revela pe Creator prin simțurile noastre, cu mintea sau inima, în niciun fel.

Creatorul ne este complet ascuns, așadar toate presupunerile rezultă din aceeași iluzie, în același fel în care toate religiile sunt bazate pe presupuneri.

Acestea nu au nimic în comun cu Intelepciuna Cabala și deci sunt credințe care nu au nicio bază. În înțelepciunea Cabala, pe de altă parte, există un principiu simplu, așa cum este scris „ Judecătorul are doar ce îi pot vedea ochii”. Trebuie doar să curățăm ochelarii prin care privim și să vedem lumea în mod realist, fără dublă vedere. Atunci vei fi capabil să fii propriul judecător pentru că știi că te uiți la lucruri în mod corect, judecându-le și luând decizii corecte. Dacă spui, „asta gândesc/cred” sau „ce spun psihologii” și așa mai departe, ești încă în gândirea lumii noastre. În această lume poți crede doar ce descoperă cercetătorii, ceea ce înseamnă că se bazează pe dovezi clare nu pe filosofi sau psihologi.

Totuși, cineva nu poate accesa singur partea ascunsă a umanității, din moment ce nu are sentimente care să se potrivească. Mai întâi, o persoană trebuie să dezvolte aceste abilități în interiorul sau, acești senzori și apoi va începe să simtă Creatorul. Poți obține asta doar prin înțelepciunea Cabala.

Din emisiunea de pe Kab TV „Ştiri cu Michael Laitman”  din 20.03.2016

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question




"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: