A creşte importanţa

Întrebare: Să spunem că Creatorul desenează nouă o poză cu cineva incapabil să convieţuiască cu o problemă sau să iasă dintr-o situaţia proastă. Este o manifestare a slăbiciunii grupului? Cum ar trebui să reacţionăm la situaţia aceasta?

Răspuns: Nu putem să spunem că este o consecinţă a muncii grupului. Noi suntem legaţi de întreaga lume. Grupul în care suntem acum nu este un grup mic de persoane, așa cum se obișnuia să se studieze acum 1.000 de ani, când lumea a început să se dezvolte în mod egoist. De exemplu, grupurile lui ARI, Ramchal, Rabbi Simon, sau ale lui Rabbi Akiva erau detaşate de restul lumii.

Lumea, asa numita parte a ei din Babilon, s-a dezvoltat în mod egoist, unde grupurile cabalistice avansau independent. Ei obişnuiam să discute numai în grup numai ce aparţinea de grup.

Astăzi, lumea avansează în general; a devenit globală. Acum avansăm nu pentru că merităm sau nu merităm dar pentru că trebuie să ne mişcăm înainte de dragul corectării lumii. Deci nu putem spune că cineva a simţit sau s-a elevat ca rezultat al muncii interne în grup cu un grup particular sau cu orice alte grupuri; noi suntem toţi interconectaţi îndeaproape. Azi aceste probleme nu pot fi rezolvate în felul acesta.

Din Convenţia de la Novosibirsk, 8/12/12 Lecţia 4

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: