A da fericire altcuiva

630.2Întrebare: Vă rugăm să ne spuneți cum se raportează Cabala la adopție?

Răspuns: Adopția este un lucru bun, desigur, pentru că vorbim de orfani, de oameni care nu au rude. Și când îi faci să simtă că există cineva în apropiere căruia îi pasă de ei, care îi iubește etc, atunci adopția se transformă într-o acțiune asemănătoare cu acțiunea Creatorului.

La fel cum am dori să găsim ceva mai înalt, mai puternic și superior, ceva care să ne ajute, să ne susțină și să ne sprijine – adulții. Iar pentru un copil există atâta gol, deznădejde, există atâta disperare când nu are la cine să apeleze, pe nimeni în preajmă! Nici nu ne putem imagina.

Prin urmare, adopția – dacă este într-adevăr o adopție bună – este cea mai dăruitoare acțiune din lumea noastră. Și deasupra ei, există realizări spirituale, simţiri umane.

Întrebare: Poate un copil adoptat să ajungă la același nivel cu copilul biologic?

Răspuns: Chiar mai sus.

Întrebare: Când se poate întâmpla asta?

Răspuns: Când o persoană își dorește cu adevărat să se apropie de el și să îl adopte. Pentru că acele calități care sunt opusul bunătății – Creatorul, conexiunea, unificarea – pe care le dezvăluim în noi înșine ca fiind negative, ca fiind căderi etc. – ele ne sunt date astfel încât să le depășim și pe baza lor să construim conexiune și iubire, care sunt imposibile fără ură prealabilă.

Iubirea va acoperi toate suferințele. Prin urmare, o persoană care adoptă are de fapt o oportunitate mult mai mare de a-și arăta iubirea față de altul decât o rudă biologică obișnuită.

Întrebare: Din cauza asta se poate ridica mai sus?

Răspuns: Acesta este mai mare. Vedem cum acest lucru ni se dezvăluie în Cabala și în omenire astăzi, în ce măsură suntem opuși, distanţi, într-un fel de ură unul față de celălalt etc. Acest lucru este doar pentru a dezvălui opusul iubirii.

Întrebare: Deci aici se dezvăluie iubirea, când iei un copil? Și îl adopti din milă față de el sau din autocompătimire pentru că ești singur, pentru că nu ai copii ai tăi?

Răspuns: Este firesc. Omul acţionează din starea în care se află.

Întrebare: Care intenție este corectă și funcționează?

Răspuns: Acela de a oferi fericire celuilalt.

Comentariu: Este cu adevărat un răspuns câștigător!

Răspunsul meu: Da. Dar îl înțeleg oamenii? Cel puțin, în orice caz, acesta este un act foarte nobil, deosebit. Și toate eforturile cuiva care efectuează un astfel de act sunt cu adevărat măreţe.

Din KabTV “Ştiri cu Dr. Michael Laitman” 10/25/21

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed