A dărui înseamnă a umple dorințele celorlalți

Întrebare: Pot înțelege cum dăruiesc oamenii în lumea materială (poți ajuta oamenii în mod voluntar), dar nu înțeleg cum poate cineva dărui în lumea spirituală?

Răspuns: Eu, din contra, nu înțeleg cum poți tu dărui în lumea materială. De fapt, motivul din spatele tuturor acțiunilor tale este faptul că tu vrei să te simți bine; asta nu este considerată dăruire.

În lumea spirituală, a dărui înseamnă a te ridica deasupra tuturor calculelor egoiste, deasupra propriului ego, propriilor dorințe. Atunci când se întâmplă, o persoană obține o nouă forță care îi lipsește. O asemenea forță face posibil să dărui fără nicio așteptare de la propria dorință.

Astăzi, toate acțiunile tale de dăruire sunt bazate pe calcule egoiste. Trebuie să păstrăm pacea și ecologia, să ajutăm oamenii  bolnavi pentru că te doare să le vezi suferința sau pentru că, Doamne ferește, dacă mâine te îmbolnăvești, atunci și tu ai nevoie de ajutor. Dar asta nu se numește dăruire; este un calcul egoist normal.

Natura ne-a făcut dintr-un material care are nevoie de combustibil, ca un motor. Dacă vrei ca eu să dărui sau să fac ceva, trebuie să mă umpli pentru că, altfel, nu pot să fac nicio mișcare.

În viața noastra, asemenea acțiuni caracterizează o persoană ca dăruitoare, un om bun cu o inimă bună. Dar un test spiritual arată că toți suntem egoiști. Tot ceea ce fac în această lume, cu dorința mea de a fi satisfăcut, este pur și simplu executarea de acțiuni de satisfacere personală. De aceea simt lumea și pe noi în ea, în aceeași manieră în care toți o simțim.

Totuși, în lumea spirituală descopăr cum pot dărui altora, asta este, să încep să simt dorințele altora ca ale mele. Lucrez să le umplu dorințele și simt tot ce este în afara mea. Acum, aici, în lumea materială, simt tot ce este în mine dar, în lumea spirituală, simt tot ce este în afara mea, în dorințele altor oameni. Asta este posibil numai atunci când Lumina Superioară crează în mine proprietaeta dăruirii!

De acee, legea iubește-ți aproapele ca pe tine însuți este o condiție sau o prescripție pentru a simți tot ce există în afară, adică pentru a avea senzații spirituale. Lumea materială și spirituală sunt doar două modalități de percepere a realității: fie prin absorbție fie ieșind în afară sinelui în dăruire.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed