A deschide drumul nu este acelaşi lucru cu a-l lua

Întrebare: Omenirea se îndepărtează mai mult de natură în timp ce evoluează, pierzând ultimele urme de percepţie a legilor acestui unic mecanism. Ce se va întâmpla?

Răspuns: Contrar nivelului vorbitor, nivelul animal nu evoluează prin achiziţionarea unei minţi sau a unui sentiment nou de la sine. Nu, trebuie să fim atenţi la acest lucru. Înţelepţii spun că naţiunile lumii vor purta copiii lui Israel pe umerii lor şi-i vor aduce în locul unde ei vor construi Templul. Asta înseamnă că este problema AHP de a se alătura GE şi nu este alt mijloc de a se alătura GE.

Prin urmare, este spus că naţiunile lumii vor învăţa Tora toate o dată. Ele nu au puterea să clarifice lucrurile şi este singura modalitate să se alăture GE. Asta nu înseamnă că soarta lor în lumea noastră este să participe pasiv, dar ei vor fi pasivi în spiritualitate. Acesta este modul în care vor munci. Noi avem intenţia şi ei o realizează.

De fapt, este dificil să ne imaginăm modul în care toate persoanele din lume vor ajunge la Creator, mai ales atunci când descendenţii copiilor lui Israel nu o vor. Nu luăm în considerare şi nu înţelegem că, corecţia lor va avea loc toată o dată. Momentul în care veţi învăţa să ridicaţi cererea lor (MAN) la nivelul vostru şi plecând de acolo, spre partea superioară AVI, spre Creator, atunci, în acel moment, ei vor primi Lumina prin voi şi imediat, totul va fi bine pentru ei. Ei nu au nevoie să deschidă drumul ei înşişi. În schimb, Lumina va dezvolta în ei sistemul emoţional şi mental ce are ca scop să fie din ce în ce mai dependenţi de noi.

Este vorba, de fapt, de ceea ce va fi revelat în înţelegerea lor şi realizarea lor: necesitatea de a depinde de copiii lui Israel. De asemenea, noi vom descoperi în înţelegerea noastră şi în realizarea noastră că trebuie să fim mai dependenţi de conexiunea cu grupul şi cu Creatorul.

Astfel, lumea întreagă, în afară de noi, va fi corectată uşor printr-o conexiune relativ pasivă în ateliere şi alte evenimente. Este suficient. Noi suntem cei care trebuie să facă munca serioasă.

Din partea a treia a Lecţiei zilnice de Cabala, 29.10.2013, Scrierile lui Baal HaSulam

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"" Comentarii RSS Feed

Articolul precedent: