A dormi în timpul lecţiei este răspunsul defensiv al ego-ului

Întrebare: De ce simt o asemenea greutate în timpul lecţiei şi o dorinţă de a dormi? De obicei, nu mă simt astfel. Este o legătură între coborârea mea şi congresul ce va veni?

Răspuns: Lumini foarte puternice sunt dezvăluite, sunt pregătite şi sunt pe punctul de punctul de a vă prinde. Totuşi, le simţiţi ca întuneric, deoarece nu sunteţi pregătiţi pentru ele. Deci, aveţi o senzaţie de greutate şi adormiţi şi puteţi dormi în timpul lecţiei până ce congresul se termină. Astfel, răspunsul forţei defensive a ego-ului vostru este revelat. Îngerul morţii vrea să vă omoare.

Dimpotrivă, sunt foarte impresionat de munca noastră şi de ceea ce facem în materie de educaţie integrală şi de faptul că partea superioară a Providenţei ne permite să o facem şi chiar ne ghidează şi ne împinge. Deisgur, simţim dificultate şi o greutate constantă dar, în acelaşi timp, înţeleg şi simt modul în care eforturile pe care le fac mă ajută să avansez eficient.

Trebuie să verificăm şi să precizăm sursa somnolenţei pe care o simţiţi şi motivul pentru aceasta. Aceasta vine, deoarece voi nu simţiţi importanţa muncii şi acest lucru vă este arătat de sus. De ce nu simţiţi importanţa muncii ? Deoarece vi s-a arătat un pic mai mult de dorinţa voastră egoistă acum şi, desigur, nu găsiţi diseminarea importantă nici în ţara voastră, în Bulgaria sau oriunde altundeva.

Starea unei persoane nu este o chestiune de noroc. Nimic nu se întâmplă fără motiv. Numai copiii mici spun că paharul s-a spart deoarece a căzut şi s-a spart singur. Pur şi simplu, nu au legat cele două evenimente.

Tu faci acelaşi lucru, gândind că ai căzut de unul singur, dar nu există un astfel de lucru, deoarece nu e nimeni în afară de El. Creatorul ne face să simţim, astăzi, această tristeţe generală, astfel încât să putem trece la un nivel superior. O persoană care participă şi este inclusă în această muncă va creşte şi, cei care nu cresc, vor dormi până la finalul congresului şi, ca de obicei, vor rata totul.

Din partea a doua a Lecţiei zilnice de Cabala, 30.10.2013, Zohar

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah" Comentarii RSS Feed

Articolul precedent: