A doua plagă din Egipt—Broaştele

961.2Comentariu: A doua plagă egipteană sunt broaștele. După cum a fost avertizat Faraonul: „Ele vor urca și vor intra în casa ta, în dormitorul tău și ȋn patul tău”.

Răspunsul meu: Este vorba despre calități spirituale. Adică, indiferent de calitățile spirituale pe care aș vrea să le folosesc, îmi văd egoismul peste tot, ceea ce mă împiedică să fac ceva. Prin urmare, nu am nici o viață spirituală, pe care am avut-o înainte la un anumit nivel.

Întrebare: Înseamnă că tot ceea ce fac, fac pentru mine, atât în ​​familie, pe stradă, și chiar și atunci când mă întorc spre Creator, este totuși ca El să mă ajute. Așa se simte?

Răspuns: Nu, nu a fost așa pentru ei. La urma urmei, aceștia sunt fiii lui Israel, care, în mijlocul egoismului lor, tânjesc după dăruire reciprocă, după conexiune. Egiptul, Faraonul, este egoismul lor comun. Și ei, în timp ce se află în interiorul egoismului, încearcă să fie cumva conectați reciproc de acțiunile bune și corecte, pe care le-au învățat de la Avraam.

Întrebare: Deci, vorbim despre oameni care încearcă deja să se conecteze într-un fel? Nu sunt doar oamenii?

Răspuns: Nu. De aceea se spune că coboară în Egipt, unde treptat se dezvoltă și descoperă brusc că șapte ani de saturație îi aduc într-o stare în care, în timp ce se află în egoism, nu se pot sătura.

Adică nu pot dobândi nicio calitate spirituală și nu pot împlini nici măcar o minimă viață spirituală, deși au o viață fizică excelentă. În acest sens, Egiptul este pur și simplu un paradis fizic, dar nu cel spiritual.

KabTV “Stări spirituale” 1/30/20

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed