A explora în senzații spirituale

Întrebare: Unde este Creatorul înainte ca cineva să-L descopere?

Răspuns: Nicăieri. Văd mereu că oamenii nu înțeleg că, Creatorul nu există. Noi Îl creăm urcând la un nivel superior. Este starea următoare a evoluției noastre și, atunci când o vom atinge, vom face Creatorul, așa cum este scris în Cartea Zohar: ”Tu m-ai făcut”.

Totuși, noi Îl creăm prin atributele pe care El le-a pregătit pentru noi în avans, în care există o forță pe care nu am descoperit-o deloc și pe care o numim Azmuto. Vom descoperi imaginea Creatorului în noi, realizându-L în atributele noastre interioare, în simțurile noastre interioare.

După ce determinăm contactul cu Creatorul, omul avansează conform unor principii diferite. Totuși, asta nu înseamnă că are o garanție specială. Dimpotrivă, întâlnește mai multe obligații, tot mai mari, cu privire la el însuşi și la ceilalți. Totuși, în același timp, omul descoperă o susținere tot mai mare.

Lucrul principal este de a se ridica până la primul nivel și asta este o problemă. Apoi, există dificultăți cu totul diferite pe care le întâlnește, ca un expert care devine tot mai implicat în profesia sa. El îi este deja dedicat, se scufundă în ea și găsește subtilități și probleme unice în asta. Vede deja lumea noastră ca o palidă reflecție a lumii superioare, care ne este prezentată în emoții deformate intenționat, pentru ca noi să le părăsim și să le facem în maniera noastră, pentru adevărate sentimente și pentru a vedea tot ceea ce se întâmplă între noi ca realitatea adevărată, dar ca o formă de ghidare.

Întrebare: Deci, se simt probabil rău în raport cu celelalte persoane care se joacă cu jucăriile lumii corporale?

Răspuns: Pentru ce ar trebui să se simtă rău? Am copii și nepoți și nu mă simt rău pentru ei. Ei fac parte din dorința de primire generală și enormă care va traversa aceleași stări cu timpul. Pentru moment, ei se găsesc pur și simplu la un alt nivel.

Mai mult, o persoană devine indiferentă față de membrii familiei sale, într-o anumită măsură. Nu are nici o dorință să le dedice lor mai multă atenție, față de oricine altcineva. Ea devine un cetățean al universului. Ea înțelege obiectivitatea a ceea ce se întâmplă și tratează pe toată lumea în mod egal. Din momentul în care ea are impulsuri spirituale, le trece imediat cunoștințelor sale. În același timp, ea nu se implică, ci o face cu ușurință, grație atributelor altruiste pe care ea le-a dobândit. Este spus că un tată trebuie să învețe pe fiul său o meserie, adică să-l aducă la nivelul de Bina.

Din kab.tv, ”Secretele Cărții eterne”, 27.11.2013

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul precedent:

Articolul următor: