A fost Adam HaRishon fenician?

Întrebare: Sunt oameni de știință care cred că alfabetul ebraic a fost creat inițial din cel fenician, un limbaj care a existat o lungă perioadă de timp înaintea alfabetului ebraic. Ar putea fi Adam HaRishon (Primul Om) fenician?

Răspuns: Nu pot spune dacă Adam HaRishon a fost fenician, dar el a fost prima persoană din lumea noastră care a descoperit forța superioară și a descris-o. Nu știu dacă  Fenicienii au existat în urmă cu 6000 de ani; Eu nu am dat peste documente istorice care să dovedească acest lucru. Eu mă bazez pe textele Cabala şi pe Tora.

Ar putea suna ca si cum cuvintele mele ar fi incredibile și de nedovedit, dar înțelepciunea Cabala confirmă și verifică aceste lucruri și mă bazez pe asta.

Întrebare: Asta înseamnă că nu știm naționalitatea lui Adam?

Răspuns: În timpul lui Adam HaRishon nu au existat naționalități. Naționalitățile au apărut acum 3500 de ani, după exodul oamenilor din Babilon. Înainte, după cum spune Tora, a existat un popor compus din diferite triburi, și toți au trăit împreună în vechiul Babilon.

Numai după ce babilonienii s-au dispersat și s-au stabilit pe toată fața Pământului, au apărut diverse popoare și națiuni.

Comentariu: Oamenii de știință au studiat genomul evreiesc și au stabilit că este absolut identic cu cel al irakienilor. De fapt, evreii au fost emigranți din Babilon, emigranți din Irak.

Comentariul meu: Irakul este teritoriul vechiului Babilon. Dar, în principiu, acest lucru nu contează, pentru că evreii nu sunt o naționalitate. Ei sunt un grup de oameni  adunaţi de Avraam ca să fie studenţii săi, care s-au unit în jurul lui în conformitate cu principiul „Sa iubești pe aproapele tău ca pe tine însuți” (Leviticul 19:18).

Ei au trebuit să facă acest lucru pentru a atinge lumea superioară. După ce au început să înțeleagă legea „Sa iubești pe prietenul tău ca pe tine însuți” și prin ea au atins lumea superioară, sistemul de management superior, au început să se numească evrei (Yehudim). Cuvântul „Yehudi” provine de la cuvântul „Yichud” (unificare), „Achdut” (Unitate), iar cuvântul „Ivri” (ebraică) înseamnă o tranziție de la a simţi lumea noastră la a simți lumea superioara. Așa că evreii nu sunt o naționalitate, ci un grup ideologic.

În ceea ce privește irakienii, într-un sens, ei pot fi foști evrei care, fie au rămas în Babilon, fie s-au separat de grupul lui Avraam de-a lungul drumului. Dar, nu contează! Înțelepciunea Cabalei nu aparţine niciunei singure națiuni.

Din Lectia de Cabala în Limba Rusă 7/17/16

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: