A găsi drumul spre inima unei persoane

Întrebare: Pe de o parte, natura nu ne lasă să respirăm: războaie, crize și catastrofe. Pe de altă parte, în grupul mondial, nu putem ajunge la un acord pe proiectele de diseminare. În plus, numărul prietenilor nu a crescut. Avem destul timp pentru a face ceva?

Răspuns: Puterea noastră nu e în cantitate, ci în calitate. Că suntem puțini, nu este important; să nu ajungem la un acord, asta-i o mare problemă.

Nici măcar nu trebuie să ne gândim la numărul persoanelor; câți vin, pleacă sau rămân. Sarcina noastră nu este de a primi, în acest an, să spunem, un milion de persoane în jurul nostru. Sarcina noastră este ca micul nostru grup să fie conectat la Creator pe de o parte și la societate, la lume, pe de altă parte. În primul rând trebuie să fie corect calitativ și este lucrul principal.

În al doilea rând, lipsa noastră de succes a atrage oameni la noi nu înseamnă că nu putem să-i găsim în lume. Nu vă plângeți că nimeni nu vrea să învețe, că nimeni nu vrea să avanseze; oamenii vin și pleacă. S-ar putea ca noi să fim vinovați de a nu vorbi într-o manieră interesantă și ușor de înțeles; noi nu lăsăm o persoană să simtă că are nevoie să dăruiască și să facă o investiție.

Noi nu îi arătăm beneficiul și progresul; nu îi explicăm că această caracteristică de dăruire este cea mai utilă, cea mai de dorit, atât personal cât și general. Dedicăm puțină atenție muncii cu prietenul care vine, astfel ca el să înțeleagă că, pentru omenire și pentru el, nu este altă cale.

În plus, dacă vorbim despre asta, poate într-un limbaj prea tehnic, nu ne interesează dacă va intra într-o persoană, să devină cunoștințele sale personale. Problema aici este în grup și nu în prietenii care vin și pleacă. Dacă grupul se plânge că mulți îl părăsesc, asta înseamnă că nu am găsit un mijloc de a munci cu oamenii.

Din Lecția zilnică de Cabala, 24.04.2014, Întrebări și răspunsuri cu Dr. Laitman

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul precedent: