A pune bazele unei lumi noi

Suntem gata să scriem istoria împreună. Zi după zi, trebuie să creăm o broșură cu explicații ce vor fi pertinente pentru o perioadă scurtă, pentru acea zi, apoi trecem la altceva.

Înainte nu a existat așa ceva, și această muncă cu siguranță va continua după noi, dar pe aceeași bază pe care am pus-o noi astăzi. O perioadă unică a început, deoarece suntem gata să facem o tranziție, o inovație și astfel, această tendință nu va face decât să crească. Desigur, o inovație va sosi la fiecare nivel, dar nu există transformări fundamentale și importante decât cele care se întâmplă acum cu oamenii în lume astăzi. Lumea iese dintr-o formă absurdă a existenței în care evoluția sa este gestionată de forțe interne. Programul evoluției naturale (”la timpul său”) vă sâcâie și vă împinge de la spate, și sunteți ca un măgar, ce merge înainte, încercând să scape de loviturile sorții.

Acum, a sosit tranziția în care continui să avansezi mai departe, dar tu, tu pui un sac de cereale în fața măgarului tău, pentru ca el să alerge mai rapid. Este vorba despre o abordare nouă și complet diferită de evoluție, în care ai devenit partener cu Creatorul.

Creatorul nu este obligat să miște și să împungă măgarul tău. În schimb, tu te ridici și stai pe măgar ca o ființă umană, pregătind sacul cu hrană și îl agâți în fața capului său și așa măgarul avansează, aleargă înainte și tu îl călărești.

Întrebare: Cum este posibil să ne asigurăm că în fiecare zi găsim o explicație mai potrivită pentru acea zi?

Răspuns: Dacă sunteți conectați cu prietenii și, de la această conexiune, veți găsi un mod de a aborda oamenii atunci, cu siguranță, nu veți face greșeli. Nu există alt mod de a observa decât acesta. Există doar conexiunea cea mai potrivită între noi pentru națiune și lume, și nimic altceva.

Din prima parte a Lecției zilnice de Cabala, 12.06.2014, Scrierile lui Baal HaSulam

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: