A „Treia roata” nu strica

Intrebare: Exista vreo diferenta intre unitatea pe care o am cu prietenii in grup si cu sotia mea pentru a-l gasi pe Creatorul dintre noi?

Raspuns: Da, exista o diferenta. Daca doi oameni se pot uni astfel incat Creatorul este revelat in interiorul conectarii lor, chair daca este doar o imaginatie acum, ei vor ajunge la realizarea spirituala mai repede. Creatorul este intodeauna prezent, dar intrebarea este daca luam asta in considerare sau nu. Daca putem simti Creatorul in conectare noastra reciproca, atunci El se dezvaluie. Daca revearea Lui ne distrage sau ne incurca, atunci El ramane ascuns, totusi intotdeauna ne conduce „din spatele scenei”.

Creatorul este prezent in spatele dorintei unei persoane, ganduri si actiuni deoarece „nu exista altcineva in afara de El”. Totusi, nu pot lucra cu El direct pentru ca nu Ii pot rezista; m-as preda imediat anuland astfel libertatea mea si independenta. De aceea El este ascuns.  In acest caz, vad doar o persoana in relatie cu care ma pot purta normal.

Totusi, daca putem face in asa fel incat sa vedem Creatorul in spatele fiecarei persoane folosind dorinta noastra de a corecta intentia, vom descoperi repede adevarata realitate. Cand facem aceasta munca cu prietenii,apar  diverse calcule si probleme, dar cu sotia este posibil. Daca sotul si sotia decid sa Il vada pe Creator in spatele relatiei lor (asa cum este scris, „Sotul si sotia si Shechina (Creatorul) intre ei”), atunci conectarea lor devine practica si solemna. Si deoarece contine diverse forme si posibilitati in interiorul lor, cuplul avanseaza rapid.

Sursa tuturor problemelor in relatiile maritale este absenta Creatorului intre sot si sotie, cu toate ca in secret El este intotdeauna prezent acolo..
Din „Portia saptamanala de Torah” din 10/29/10

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: