A treia și a patra plagă egipteană

746.01Comentariu: A treia plagă egipteană sunt țânțarii. Un roi de țânțari a coborât asupra Egiptului, a atacat egiptenii, s-a agățat de ei, le-a urcat în ochi, nas și urechi. Apoi a venit a patra plagă – muștele de nisip. Cu toate acestea, destul de interesant, în zona în care locuiau evreii, nu a existat un astfel de fenomen.

Răspunsul meu: Trebuie să explicăm că toate plăgile egiptene au fost îndreptate în principal către egipteni și nu evreii. Adică, acestea sunt lovituri interne ale egoismului nostru pentru a-l convinge din nou și din nou de nevoia de a ne ridica deasupra lui. Aceasta se numește ieșirea din Egipt.

Întrebare: Vorbim despre cineva care nu se mai asociază cu egoismul său. Acolo este și există egoismul său. Atunci cine este el?

Răspuns: El este calitatea supra-egoistă a dăruirii, calitatea conexiunii reciproce care începe să se dezvolte în el.

Întrebare: De ce a fost descris întregul proces în astfel de termeni: țânțari, muște de nisip și așa mai departe?

Răspuns: Acesta este un limbaj pur alegoric, deoarece suntem în zece dorințe, în ceea ce se numește zece Sefirot. Partzuf-ul, adică structura egoistă a sufletului nostru, constă din zece părți și trebuie să renunțăm la fiecare dintre ele. Abia atunci ieșim din egoismul nostru, traversăm Marea Roșie și alergăm prin deșert până ajungem la Muntele Sinai.

De fapt, ajungem într-o stare în care nu avem nicio șansă să rămânem în ego-ul nostru. Creatorul ne împinge la asta. El ne dă o astfel de senzație în timpul sclaviei egiptene, încât aparent în corporalitate ai totul și în spiritualitate nimic. Și nici măcar nu vrei să primești spiritual pentru că nu primești nimic – tot corpul este împins spre tine.

Acest lucru este foarte asemănător cu starea noastră actuală. La urma urmei, lumea a ajuns într-o stare corporală destul de bună, dar pe plan intern, spiritual, atât evreii, cât și toate celelalte națiuni ale lumii nu au nici o împlinire, nici o senzație de viață: pentru ce este, care este motivația, de ce ?

Din emisiunea de pe KabTV „Stări spirituale” din 30.01.2020

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed