Absența consensului

Întrebare: Vă rog, puteți să ne spuneți cum ați decis să acceptați misiunea de a disemina pe scară largă Cabala în lume, pentru ca să putem urma exemplul dumneavoastră?

Răspuns: Astăzi, nu aveți altă alegere, deoarece trăiți într-o altă generație. Mă aflam încă într-o perioadă de tranziție, stând cu un picior în epoca în care cabaliștii tuturor generațiilor trăiau pregătindu-și elevii lor în mici grupuri, ascunse de toată lumea.

A fost astfel cu profesorul meu Rabash, înainte de sosirea mea. Apoi, am avansat și am schimbat acel loc. La început, întreaga sa familie m-a întâmpinat foarte călduros pentru că am avut grijă de el. Apoi, s-au răcit rapid față de mine pentru că, prin mine, patruzeci de persoane absoluit laice din Tel Aviv au venit să studieze. În zona religioasă a Bnei Brak era neobișnuit de a avea acest gen de studenți și asta a aruncat o umbră asupra casei lor. Rabash era singurul care era fericit față de noi studenți, dar toți membrii familiei sale s-au supărat.

Eram încă în procesul de tranziție și am ajutat cumva această  revoluție pornită. Dar astăzi, trăți într-o perioadă diferită, și într-o nouă generație. Astăzi, doar aveți nevoie să vă uniți unii cu alții, și să trageți lumea întreagă în acest sens, începând cu cercurile cele mai apropiate, mai unite, la cele mai largi.

Altfel, presiunea și loviturile vor depăși progresul vostru și vor rula cu mare viteză, nu cum a fost secolul trecut. Politicienii și sociologii spun că principala problemă astăzi este sănătatea societății, și întreaga luptă politică va fi condusă în jurul acestei probleme.

Dar nimeni altcineva decât noi, nu posedă mijloacele de a ameliora societatea; toate celelalte căi s-au dovedit mult timp ineficiente. Omenirea a fost obligată să le verifice și să descopere nu numai că nu au adus nici un ajutor, ci au făcut rău.

Astfel,  se arată că întreaga societate poate reuși doar prin drumul Cabala. Și, dacă noi o facem împreună, atunci îmbunătățirea va  afecta toate domeniile de viață ale națiunii, precum securitatea și educația.

Întrebare: Cum putem să luăm prin noi înșine o astfel de decizie pentru a efectua, cu adevărat, această etapă?

Răspuns: Nu pot decide pentru voi! Mă priviți și așteptați de la mine să spun ceva. Dar, nu am nimic mai mult de spus. Vă spun ce să faceți și realizarea depinde de voi.

Întrebare: Ce ne împiedică să luăm această decizie?

Răspuns:  Ar trebui să existe un consens, ca voi să decideți, să vă angajați, să semnați un acord unii cu alții, apoi să cereți unii de la alții să efectuați această acțiune.

Din prima parte a Lecției zilnice de Cabala, 14.11.2014, Atelier

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed