Absolut nici un motiv să te simți ofensat

960.2Întrebare: Mulți oameni ne scriu că își duc viața simțindu-se ofensați din diferite motive. Sunt oameni care nu-și pot ierta părinții pentru că le-au distrus căsnicia. Profesorii sunt jigniți de elevii nerecunoscători. Părinții nu-și iartă copiii care i-au abandonat.

Potrivit unor psihologi, totul se încadrează în categorii specifice, și aceștia explică trei motive majore pentru care ne simțim insultați și implicațiile acestui sentiment. Ei spun că, dacă ești o persoană inteligentă, poți controla acest sentiment și explică cum poți face acest lucru. Care este atitudinea ta față de sentimentul de a fi insultat?

Răspuns: Nu mă simt niciodată jignit de nimeni pentru că eu cunosc natura umană și cu cât cunosc mai bine natura umană, cu atât mai bine știu că nu există nimeni de care să mă simt ofensat. Cabaliștii spun că, dacă te simți ofensat de cineva, „Du-te și spune-i meșterului care m-a făcut”, du-te la Creatorul care m-a făcut așa cum sunt.

Întrebare: Este aceasta o atitudine serioasă?

Răspuns: Nu-i vorba dacă este serios sau nu—este adevărul. De unde pot proveni gândurile, sentimentele, atributele sau acțiunile unei persoane? Nu există nimic în el care să fie al lui. El este pur și simplu închis total în ceea ce face natura cu el, adică Creatorul.

Întrebare: Aceasta este o stare sublimă. Dacă ne întoarcem la o persoană pământeană obișnuită, atunci, de exemplu, părinții ai căror copii nu îi ajută și i-au abandonat sau cineva care și-a trădat prietenul, cum se poate lucra cu astfel de emoții? Ai spus că, dacă înțelegi natura umană, este posibil să nu te simți deloc ofensat.

Răspuns: Adevărat. Asta este ceea ce ar trebui să faci și atunci ești cu adevărat o ființă umană. Ești în totalitate de partea celeilalte persoane.

Întrebare: A persoanei care te-a rănit?

Răspuns: A celui care te-a rănit. Nu mă refer doar la a fi rănit. Cred că trebuie să ajungem la un asemenea nivel de dezvoltare la care să începi să înțelegi că toți ceilalți oameni din jurul tău sunt ca niște marionete pe o sfoară și că este Creatorul cel care îi controlează, astfel încât să te corectezi în raport cu ei și să fii capabil să-i justifici și să le dorești tot binele din lume.

Din „Știri cu Dr. Michael Laitman” de la KabTV 29/11/21

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed