Aceasta Lume Schimbatoare

Intrebare: Cand un Cabalist reveleaza metoda corectiei, sunt suficiente cartile sale sau ar trebui sa fie cineva care sa le utilizeze in mod corect?

Raspuns: In generatia sa, ARI a sustinut metoda vorbita si trei generatii care i-au urmat au scris. Apoi a venit Baal Shem Tov care a inceput sa implementeze metoda in mod practic. Discipolii sai care au fost mari Cabalisti au continuat mostenirea sa si au scris in detaliu intelepciunea Cabala.

In plus, au existat multe figuri in istorie cum ar fi Spinoza, Marx, si Einstein care si-au exprimat atitudinea fata de societate, de stiinta si de perceptia realitatii in diferite forme non-religioase si astfel s-a extins abordarea fata de aceste metode in lume.

Marx, de exemplu, indiferent de ceea ce stim despre el, a inceput cu adevarat sa vorbeasca despre realizarea intelepciunii Cabala in lume. Ce este socialismul daca inlaturam improvizatia sovietica? Este metoda conexiunii reciproce intr-o societate egala in care ne conducem propria viata. De fapt este vorba despre principiile Cabaliste. Inseamna deci ca Marx este unul dintre „ingeri” in mainile Creatorului.

Ce a facut Spinoza? A luat Evreul din cadrul exterior al Iudaismului si l-a „scuturat” pentru a-l indrepta pe o cale alternativa si o noua perspectiva a spiritualitatii care nu este limitata de performanta poruncilor exterioare, dar care include un alt element.

Nu conteaza cat de exacta a fost directia; Creatorul a adus aceasta dezvoltare, care a fost suficienta acele zile.

Apoi Einstein a facut acelasi lucru in domeniul stiintei cand a descoperit conceptul relativitatii si limitele naturale si viteza luminii. El a studiat relatiile reciproce dintre materie si o dimensiune necunoscuta pana atunci, in termeni de schimbare si distanta, intr-o realitate schimbatoare, in care totul este relativ.

Astfel, in mod treptat, toate metodele au dus la o imagine a noii lumi care si-a pierdut stabilitatea anterioara si a devenit schimbatoare in perceptia persoanei.

Intelepciunea Cabalei vorbeste depsre acelasi lucru: Totul se schimba in functie  de atributele noastre. Chiar si acum, noi ne putem deja schimba lumea si tot ce vedem daca ne ridicam la nivelul unor dorinte sublime. Atunci o alta lume va deschide pentru noi, o noua perspectiva a diferitelor forte reciproce si relatii; in loc de oameni, vom vedea suflete total diferite.

Noi ne apropiem de fapt perceptia prin diferite faze intermediare, printr-o lume virtuala. Multi oameni au fost pe aceasta cale in afara de cei trei mentionatimai sus.In mare chiar si cel mai mic detaliu din istorie duce catre acest punct de corectie. Totul este eventual concentrat in el.

Din partea a 4 a Lectiei Zilnice de Cabala 03/09/2012, “O Slujnica este Mostenitoarea Stapanei Ei”

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: