Acest Cuvânt Puternic – Tată!

Observație: Oamenii de știință au studiat cauzele unor incidențe ridicate ale criminalității în lume de patruzeci de ani. Se pare că nu este vorba de sărăcie sau de foame. S-a dovedit că infractorii sunt în principal cei care nu au tată.

Oamenii de știință scriu că, fără o figură de tată, copiii dobândesc obiceiul de a nu se gândi la bunăstarea altor oameni. Transferul valorilor familiei din generație în generație este întrerupt.

Răspuns: Dacă un copil nu are tată, este, desigur, un prejudiciu foarte grav în viața lui, în educație, în percepția realității, în orice. O mamă nu poate înlocui un tată.

Întrebare: Adică, el pare să aibă de toate: o școală de elită, un mediu minunat de copii, dar fără tată e greu! El poate săvârși o crimă, chiar și cea mai cumplită.

Ce reprezintă figura tatălui din punct de vedere cabalistic?

Răspuns: Așa învață un copil; ridică ochii spre tată. Acest lucru îl restricționează, îi arată cum ar trebui să fie, cum ar trebui să gândească și să acționeze. Simte că acest tată este în interiorul său.

Întrebare: Există tatăl pentru a da un exemplu copilului?

Răspuns: Orice exemplu, indiferent de ce fel.

Faptul că am un tată mă pune pe picioare, îmi arată calea. Chiar dacă este greșit, voi putea face ajustări, dar cel puțin, am un punct de referință.

Întrebare: Dispare ceva din mine când tatăl pleacă?

Răspuns: Nu mai există fundament, ci doar gol, nu există bază. De parcă n-aș avea pe ce să stau.

Întrebare: Are un copil acest concept: tată – mamă?

Răspuns: Desigur. Un băiat trebuie să aibă un tată. Este de o importanță capitală. În caz contrar, trebuie să-l inventeze, să-l creeze în gândurile și visele sale, indiferent cum, dar trebuie să fie acolo.

Întrebare: Îl poate înlocui un tată vitreg?

Răspuns: Un tată vitreg bun poate. Un tată vitreg bun este cineva care reaprinde într-un copil sentimentul aproape natural al legăturii cu el ca și cu un tată.

Întrebare: Dacă descriem întreaga umanitate ca un copil care nu simte Creatorul, putem spune că există fără un tată?

Răspuns: Trebuie să reînviem în noi înșine această nevoie de a-L simți pe tatăl nostru, Creatorul, să ne străduim spre El, să încercăm să-L descoperim și să-L transformăm într-un simbol al perfecțiunii pentru noi înșine. Pe El trebuie să-l urmăm și să devenim asemănători.

Întrebare: Simțim că El ne-a părăsit?

Răspuns: Nu, El nu ne-a părăsit. El se ascunde intenționat, astfel încât să dezvoltăm toate calitățile din noi care ne vor face asemănători cu El. În măsura acestei asemănări, El se va revela pe Sine. Luați un exemplu din acest lucru și vedeți cum ar trebui să acționeze un tată față de copilul său.

Observație: Deci, avem un tată?

Răspuns: El există și ne forțează să-L căutăm, să-L găsim și să ne alăturăm Lui.

Din „Știri cu Michael Laitman” de KabTV, 07.09.2020

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: