Acolo, unde domnește egoismul

115.06Întrebare: Filosoful german Johann Gottfried von Herder a scris că educarea morală a oamenilor într-un spirit de dreptate, umanism și aversiune față de război este necesară pentru a obține pacea veșnică.

În general, de-a lungul veacurilor, s-a recunoscut că este necesară reeducarea oamenilor într-un mod astfel încât să fie posibilă stabilirea păcii. De ce încă nu s-au reeducat?

Răspuns: Pentru că este imposibil. Istoria și experiența nu vorbesc despre asta? Egoismul, contradicțiile dintre oameni, ura reciprocă, respingerea și setea de putere, toate sunt incurabile și nu putem face nimic în privința asta! Trebuie să acceptăm asta și să căutăm o altă modalitate prin care putem lucra corect cu ea și cum putem transforma calitățile pline de dispreț și detestabile în unele benefice.

Aici trebuie să adăugați forța exterioară, care poate corecta egoismul în altruism. Atunci vom primi forța altruistă care nu există în lumea noastră. Bănuim doar că ar putea exista, dar nu. Cu toate acestea, egoismul există.

Singurul lucru care există în lumea noastră este forța egoistă și nu există opusul acesteia. Ne-am dori  oarecum să existe, dar nu ne dorim cu adevărat. Pur și simplu credem că da, ar fi bine. Totuși, vedem că nu se poate întâmpla.

Ce putem face pentru a găsi forța bună și unificatoare, care este opusă egoismului, din lumea noastră? Nu mai avem nevoie de nimic în afară de această forță.

Până nu se întâmplă asta, nu forțați oamenii, nu încercați să faceți ceva amabil și bun pentru ei. Nimic nu va funcționa! În cele din urmă, de fiecare dată se vor ciocni de egoismul lor, care se dezvoltă din ce în ce mai mult, și va distruge tot ceea ce vor încerca ei să facă.

KabTV “Cabala Expres” 3/4/22

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed