Acordându-ne pe cele mai înalte frecvenţe

Întrebare: Câteodată îmi este absolut clar faptul că sunt total dependent de sentimentele mele bune sau rele. De fapt, acesta este singurul lucru care mă îngrijorează, dar ascult faptul că trebui să mă ridic deasupra şi să încerc să justific Creatorul, în ciuda a tot ceea ce simt. Care este munca mea, dacă văd că îmi pasă doar de ceea ce simt? Cum ar trebui să depun efort?
Răspuns: Trebuie să urăşti reacţia ta la ceea ce se întâmplă.

Întrebare: Dar îmi spun că asta este natura mea şi astfel nu am control asupra ei.

Răspuns: Este o scuză adevărată şi simplă, dar eu trebui să atrag asupra mea influenţa unei naturi diferite care există în realitate, influenţa Creatorului, influenţa Luminii care este în grup. Apoi voi simţi în ce măsură natura mea, care este de a primi, este opusă de natura dăruirii, şi atunci voi ajunge să o cunosc.

Întrebare: Cum pot să trezesc a doua natură?

Răspuns: Prin grup. Stimulez puterea care îmi permite să descopăr natura dăruiri prin atitudinea corectă în grup, în relaţiile dintre prietenii care sunt conectaţi în iubire reciprocă şi care vorbesc despre o anume avansare, pe care eu nu o înţeleg. Mă uit la ei şi nu înţeleg în ce sunt angajaţi. Tot aud pe toată lumea vorbind despre grup, despre conexiune şi despre mediul pe care trebuie să îl construim.

Nu înţeleg de ce au nevoie de toate astea. Este adevărat că Cabaliştii ne vorbesc despre asta, dar nu în mod explicit. Este suficient. Am citit despre asta şi acum putem trece la altceva. Nu disting încă schimbările interne, iar informaţia şi interpretarea ştiinţifică a lucrurilor îmi este chiar suficientă. Dar de ce trebuie să mă schimb eu în ceea ce priveşte societatea?

Întrebare: Aşadar, cum îmi ascut atitudinea mea faţă de grup, pentru a fi influenţat mai puternic de către acesta?

Răspuns: Acesta este motivul pentru care trăim în această lume. Aici putem să executăm acţiuni în corporalitate şi nu în dorinţa noastră. Putem simţi ruşinea corporală şi nu pe cea spirituală.

Intru în grup şi vreau să fiu încorporat în el şi să rămân acolo. Apoi mi se spune că pentru a rămâne în grup trebuie să îndeplinesc diferite sarcini, să vin la lecţia de dimineaţă în fiecare zi şi aşa mai departe. Dacă nu vrei, poţi să pleci. Există reguli şi trebuie să participi în grup împreună cu toată lumea. Asta mă obligă să fiu încorporat, printre prieteni.

Apoi, fie că vreau sau nu, ajung la atelier unde toată lumea vorbeşte despre faptul că eu trebuie să mă văd ca mic şi să îi văd pe toţi ceilalţi ca măreţi. Asta este ceea ce este acceptat în grupul nostru şi eu îi urmez pe ceilalţi şi vorbesc în acelaşi fel, „Prieteni, ştiţi că toată lumea trebuie să îşi aplece capul înainte prietenilor pentru că asta este minunat”, iar ei îmi spun la rândul lor că este minunat.

Nimeni nu face nimic încă, dar între timp Lumina care Reformează acţionează asupra noastră şi ne schimbă. Gradual, încep să am o nouă vedere, faptul că dacă mă văd cu adevărat mic voi avea un mare beneficiu. De fapt, numai prin anularea mea îl voi obţine pe Creator. De aceea, merită!

Acesta este un stimulent pentru avansarea în spiritualitate. Poate este un stimulent particular egoist, dar este unul de efect. Apoi mediul, învăţătorul, studiul şi atelierele încep să mă influenţeze din nou. Creatorul îmi trimite noi stări şi situaţii mai avansate, fine şi mai interne, iar eu încep să le sortez pentru a le utiliza în mod corect pentru avansarea mea. Deci, reiese că natura mea egoistă nu este un obstacol. Vom începe de le ea.

Întrebare: Aceste schimbări au loc în mine în mod automat?

Răspuns: Aceste schimbări au loc conform eforturilor mele. Dacă nu depun efort, nu simt schimbările. De fapt, schimbările au loc tot timpul, dar eu percep doar o mică parte din ele (a milionimea parte) şi răspund la această milionime din ceea ce percep. Când avansăm în lumea noastră, devenim mult mai sensibili, sensibili la schimbări.

Întreaga lume spirituală se află pe frecvenţe spirituale foarte înalte, pe care nu le putem percepe. Atunci când urcăm spre Lumină, transcedem la frecvenţe foarte înalte care sunt deasupra atributelor acestei lumi. Acesta este motivul pentru care trebuie să ne pregătim pentru schimbări rapide ale stărilor calitative.

Din partea a patra a Lecţiei zilnice de Cabala 2/16/14, Scrierile lui Baal HaSulam

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed