Acțiune în loc de intenție

Întrebare: Realizarea externă a Torei este o cădere sau nu?

Răspuns: Realizarea externă a Torei este rezultatul exilului poporului Israel. Înainte de asta, el nu făcea decât munca internă pentru că toată lumea era în atingerea Creatorului. Da, existau probleme, tulburări, războaie, dar toate acestea au fost parte dintr-o analiză internă puternică.

Și apoi, în vremea lui Rabbi Akiva, poporul Israel a căzut de la gradul de iubire frățească la cea de ură gratuită. Dacă în trecut toată lumea înțelegea Tora într-un sens spiritual deoarece vasele lor, dorințele, erau în revelație, după o cădere la nivelul material au început să înțeleagă Tora în sens material.

Prin urmare, au început să o realizeze așa cum vedem astăzi: întărindu-se doar prin acțiuni, nu prin intenții.

Vasele lui Israel au Galgata ve Einaym, partea care este angajată în intenții GE și AHP, cea care este angajată în acțiuni. Astfel, se pare că există două Tora:

  • Pentru vasele de Galgata ve Einaym este înțelepciunea Cabala, numită adevărata știință dar, de asemenea, știința ascunsă pentru că ea se dezvăluie doar celui care ridică vălul deasupra ei:
  • Știința acțiunilor materiale explicite, efectuate de o parte a poporului Israel, aparținând AHP.

Nu vom evalua pe cineva, nici nu vom judeca pe nimeni. Nu există inteligent sau stupid, bun sau rău. Nimeni nu ar trebui să fie pedepsit sau disprețuit. Pur și simplu, acestea sunt faptele. A trebuit să ajungem la asta după spargerea vaselor și exil. Este modul în care sunt aranjate  vasele, dorințele,  în procesul corectării lor.

Dar acum, se pune întrebarea: cum putem, în mod colectiv, să ne trezim la adevărata muncă a Creatorului?

Din partea a treia a Lecției zilnice de Cabala, 11.12.2014, Scrierile lui Baal HaSulam

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed