Acţiunea este recompensa

Întrebare: Dacă întreaga lume este în interiorul meu, atunci şi timpul este în interiorul meu. Poţi explica cum pot să controlez timpul în interiorul meu?

Răspuns: Imaginează-ţi că nu este timp. Nu este nici următorul moment, după cum este spus:”Îngheaţă momentul, este magnific!”

În acest mod ar trebui să te porţi: nu este timp, doar un moment al adeziunii maxime cu Creatorul. Timpul este un fenomen psihologic. În Cabala timpul este frecvenţa de schimbare a stărilor spirituale, nu ticăitul ceasului. Cu cât se schimba mai repede starea, cu atât mai repede trece timpul.

Întrebare: Deci dacă fac ceva şi mă aştept ca o lună sau un an mai târziu să fiu plătit, aşteptarea este numită timp? Dar dacă primesc plata imediat, la momentul acţiunii, atunci timpul pare că dispare?

Răspuns: Atunci când recompensa se petrece în timpul acţiunii, adică acţiunea este recompensa, atunci nu este timp. Acesta este momentul magnific.

Întrebare: Rezultă că acest moment este cel mai bun din viaţa unui Cabalist? El nu se gândeşte niciodată la viitor?

Răspuns: Cabalistul trăieşte în ambele stări simultan: în starea sa personală, cât şi în cea colectivă. Trebuie să fie preocupat de corecţia generală a lumii. Pentru el, o acţiune direcţionată spre corecţia lumii este recompensa. Dacă Creatorul îi dă această oportunitate, făcând astfel, Creatorul îl recompensează.

Din lecţia de Cabala în limba rusă 3/4/18

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah" Comentarii RSS Feed