Acțiuni și intenții

Întrebare: Cum este posibil să facem diferenta intre caracteristicile spirituale și caracteristicile bestiale?

Răspuns: Intenția determină totul. Pe de o parte, o persoană se poate gândi la ceva sublim sau să fie implicat in muzică, pictură sau literatură și experiența sa să creeze suferintă, deoarece toate acestea sunt in scopul de a deveni celebru și de a se umple el însuși intelectual și emoțional, deoarece un ego mare îl motivează. Toți oamenii mari au fost egoiști foarte mari, pentru că, în scopul de a ajunge la culmi de realizare, e necesara o mare putere egoista, o dorință de avansare.

Pe de altă parte, este posibil ca o persoană să fie implicată in ceva foarte simplu, o mică afacere, dar intenția sa să fie de daruire, precum o persoană care adună un grup de copii și îi implica in muzică, intenționand să îi dezvolte. Caracteristicile sunt ele însele neutre. Totul depinde de intenție. Deci, fără să știe ce este intenția, este imposibil să se determine natura activității. Nimeni nu cunoaște sentimentele și motivațiile altei persoane. Este chiar dificil pentru o persoană ca el însuși sa determine motivația adevărată pentru faptele sale. Înțelepciunea Cabalei o numește „înțelepciunea ascunsă”, pentru că intenția unei persoane este ascunsă de străini.

Întrebare: De ce fel de caracteristici are nevoie un om pentru a atinge puterea de a darui?

Raspuns: In spiritualitate, sexul corpului fizic este lipsit de importanță. Atunci când o persoană daruieste, el este numit „de sex masculin”, iar când el primește, chiar dacă el este fizic un bărbat în lumea noastră, el este numit „femeie”. Acesta este modul în care înțelepciunea Cabalei determină sexul spiritual al unei persoane.

Din Lectia de Cabala în Limba Rusă 6/26/16

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: