Acțiunile părinților – semn pentru fii

Întrebare: Care este modul corect prin care cineva se poate raporta la tot ce i s-a întâmplat în viaţă?

Răspuns: Din experienţele trăite trebuie să învăţăm cum să facem mai puţine greşeli şi că, din acest moment înainte, să ne îndreptăm spre scopul cel mai înalt din viaţă.

Întrebare: Şi dacă o persoană trăieşte în trecut? Pentru unii oameni este dificil să renunţe la trecut.

Răspuns: Poate că în cazul ăsta ei au nevoie de ajutorul unui psiholog. Îţi pot spune despre mine. Eu sunt direcţionat doar spre viitor, nu spre trecut. Eu trag concluziile din trecut, ca să mă ghideze în viitor şi, după ce fac asta, trecutul nu mai există pentru mine. Ca cineva să fie îngropat în amintirile din trecut, asta este o mare problemă. Nu-mi permit mie însumi să sap în trecut, dacă nu sunt motive constructive pentru acest lucru.

Întrebare: Cum poate cineva să tolereze şi să reuşească împotriva experienţelor negative din trecutul lor?

Răspuns: Eu nu mă lupt cu trecutul. În schimb, eu îl dau la schimb pentru viitor. Avem nevoie să ne ocupăm de reuşitele viitoare, nu să ne îngropăm în trecut. Lupta cu trecutul nu este abordarea corectă.

Îmi şterg întregul trecut şi, dacă nu se întâmpla uşor, atunci îl dau afară cu forţa. Când un moment a trecut, el se află deja în trecut. Nu este posibil să mă reîntorc la el. Atunci, de ce să ne reîntoarcem la el? Este deja mort. De ce trebuie să ridicăm mortul?

Întrebare: Atunci de ce s-a petrecut?

Răspuns: Trecutul s-a petrecut ca eu să trag concluzii din el, să învăţ ceva din el şi ca să continui pe o traiectorie corectată. Trecutul s-a petrecut doar pentru viitor.

Cei în vârstă se bucura să-şi aducă aminte despre cât de bine era în trecutul lor sau prin ce suferinţe au trebuit să treacă. Însă asta nu duce nicăieri. Din păcate pentru mulţi din cei în varstă nu a mai rămas nimic în viaţa lor decât amintirile.

Cred că atâta vreme cât un individ este în viaţă, el are lucruri de făcut pentru a merge spre scopul său din viaţă. Trăiesc pentru a folosi fiecare zi, ca să adaug de fiecare dată tot mai mult spre scopul revelării Creatorului în mine. Pentru mine, personal, acesta este scopul de la finalul zilei, să ajung la o revelare chiar şi mai mare a Forţei superioare.

Fiecare individ are propriul său scop şi trebuie să verifice dacă îşi foloseşte abilităţile la maxim sau chiar şi un pic mai mult de atât.

Din emisiunea de pe KabTV „O viaţă nouă” #942, 1/8/18

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed