Adam a fost primul care a ieşit din limitările acestei lumi

Întrebare: Care este înţelesul cabalistic al Roş HaŞana, anul nou?

Răspuns: Roş HaŞana este un nou început, iar înţelepciunea Cabala este înţelepciunea vieţii care include înţelepciunea universului, a creaţiei.

De fapt, ea vorbeşte despre toată natura, despre totalitatea naturii, nu numai lumea noastră ci despre toate lumile superioare care se găsesc deasupra ei. Între timp, umanitatea nu ştie nimic de ceea ce există dincolo de limitele acestei lumi, dar totuşi se apropie de această realizare.

Roş HaŞana este ziua în care Adam HaRişon (Primul bărbat), Adam, a fost creat. Acest moment îl sărbătorim noi astăzi, crearea lui Adam.

Dar se poate pune o întrebare: Cum a fost creat Adam acum 5775 de ani, dacă se ştie că oamenii trăiau deja de mii de ani înaintea lui? Iar asta este dovedit prin excavaţiile arheologice şi inscripţiile antice pe piatră, care au supravieţuit până în zilele noastre. Am găsit destul dovezi ale existenţei umanităţii în epoca de piatră, epoca bronzului şi a fierului.

În lumea noastră, există trei tipuri de creaturi: neanimate, vegetale şi animate. Omul aparţine şi el lumii animate.

Adevărul este că are simţuri şi raţiunea mai dezvoltată. Îşi construieşte case mai confortabile decât o fac animalele, a dezvoltat comerţul şi industria şi a explorat lumea care îl înconjoară, dar asta nu înseamnă că viaţa lui este mai fericită decât viaţa animalelor. Conform cu toate indicaţiile, omul este doar o parte din lumea animală.

Înţelepciunea Cabala spune că Adam a fost un om, ca şi noi, care a trăit acum 5775 de ani. El este totuşi considerat Primul Bărbat pentru că a fost primul care a descoperit secretul vieţii, pentru ce trăim, de ce am fost creaţi şi ce există dincolo de limitele acestei lumi. A fost primul care a spart limitele lumii noastre, către lumea superioară. După ce a intrat în lumea superioară, Adam le-a spus altora despre ea. Adam le-a transmis studenţilor săi înţelepciunea pe care a descoperit-o, despre lumea superioară şi cum ne conduce ea pe noi. Le-a vorbit despre secretul vieţii, de faptul că viaţa are o menire şi un scop.

Viaţa noastră are o valoare înaltă pentru că prin ea ne este posibil, prin activităţi speciale, să ieşim din această lume şi să intrăm în lumea superioară. Această viaţă fizică ne-a fost dată pentru a obţine lumea superioară în timpul vieţii noastre şi să devenim oameni, după Adam, adică să devenim „copiii lui Adam”.

Adam este numit Adam HaRişon pentru că a fost primul care s-a ridicat la următorul nivel, lumea superioară, unde a devenit „la fel ca” (Domeh) Creatorul, puterea superioară care operează acolo.

Din programul de radio Israelian 103 FM din 06.09.2015

One Comment

  1. Toți cei de dinaintea lui Adam al Vechiului Testament se explică prin existența altor cicluri de evoluție… în fiecare ciclu a existat un ,,adam,,… toți au ,,căzut,, din lumina comunicării și comuniunii cu Creatorul lor… de aceea, în ciclul actual, al lui Adam cunoscut de noi, s-a întrupat Hristos ca Iisus… altfel… 🙂

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed