Adam și Eva

Comentariu: Se spune că Dumnezeu l-a creat pe Adam, el fiind o figură colectivă care se aseamănă Creatorului.

Răspuns: Atitudinea Creatorului față de creație se numește Adam. Iar ființa creată este Eva (Havah), adică este deja prezentă, dorința de a primi.

Comentariu: Conform cu Cartea Zohar, Adam este o combinație a unor părți masculine și feminine.

Răspuns: Este adevărat, dar partea feminină din bărbat este ascunsă. Desigur, provine de la Creator, dar nu în mod direct, nu ca ceva din nimic.

Comentariu: În trecut, existau organisme care se impregnau singure și atunci se împărțeau în parți masculine și feminine.

Răspuns: Putem vedea încă acest fenomen în natură. Acum multe specii în lumea animală își schimbă sexul de la mascul la femelă și vice versa, funcție de nevoi, pentru a continua specia.

Întrebare: Asta se corelează cu ceea ce spune Cartea Zohar despre unitatea dintre părțile masculine și feminine ?

Răspuns: Nu, Cartea Zohar ne vorbește despre stări spirituale. Cum se reflectă efectele lor în lumea noastră, aici sunt multe opțiuni.

Atunci când dorința a început să se dezvolte a fost împărțită în părți masculine și feminine, care au dus la apariția oamenilor care erau femei și bărbați în lumea noastră și care trebuiau să se cupleze pentru a avea urmași.

Numai cuplând două elemente independente, separate, ale naturii, este posibilă apariția unui al treilea element, similar modului în care cele două linii, linia dreaptă și stângă, generează linia de mijloc.

Din lecția de Cabala în limba rusă din 24.04.2016

Discussion | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: