Adancimea abisala a Malchut

Intrebare: Cum pot sti ce inseamna golul absolut?

Raspuns: Este dificil sa-ti imaginezi ce inseamna golul absolut. Este similar cu senzatia ca vrei ceva si nu esti in stare sa-l ai. Dar in lumea spirituala este o senzatie oribila care se numeste iluminarea neagra (golul) lui Malchut.

Ea apare atunci cand Lumina iese din dorinta de primire si persoana experimenteaza un abis negru. Este o senzatie de vid, infricosatoare. Credem ca spatiile goale inseamna libertate, ca si cum as pasi in cosmos si as fi liber de tot. Dar golul este dorinta neimplinita.

Nu intelegem cum se poate intampla asta, deoarece Creatorul ne sprijina constant, ca pe un copil pe o perna; Ne furnizeaza permanent protectie, confidenta si implinire. El ne reveleaza doar un mic gol, o suferinta, in masura in care noi suntem in stare sa o suportam si sa evoluam.

Dar senzatia intregului (!) gol al dorintei neimplinite este inspaimantatoare. Foarte rar se reveleaza unei persoane, o asemenea stare, si asta, numai pentru un singur motiv: Pentru a-i permite o data in viata sa simta adancimea abisala a Malchut.

Din partea a patra a Lectiei zilnice de Cabala, 3.09.10, Invatatura Cabalei si Esenta acesteia

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: