Adevăr și minciună în societatea modernă

631.1Întrebare: O astfel de categorie ca „adevăr și minciună” va exista într-o societate viitoare?

Răspuns: Nu există o astfel de categorie în natură, dar există la oameni și numai atunci când se gândesc la ei înșiși în loc să se gândească la alții.

La nivelurile mineral, vegetal și animal ale naturii nu există un astfel de concept, deoarece toate aceste niveluri funcționează subconștient conform legilor naturii. Animalele nu au întrebări despre adevăr, minciună, dăruireiubire, ură și așa mai departe. Aceste categorii vor dispărea treptat  la om și sub influența autoeducației.

Întrebare: De ce susțin oamenii atât de mult adevărul de-a lungul istoriei?

Răspuns: Faptul este că o persoană nu înțelege ce înseamnă adevărul. Cineva are un fel de convingere internă că totul ar trebui să fie adevărat. Dar care este adevărul? Fiecare are propriul său adevăr egoist, care i se pare corect. Așa ar trebui să fie. Prin urmare, o persoană nu are de ales aici, va căuta în continuare adevărul și dreptatea. Dar rezolvarea acestor categorii poate fi realizată numai în dăruire absolută între oameni.

Întrebare: Deci, în societatea modernă, oamenii susțin adevărul și cred că îl răspândesc tuturor, dar, în realitate, nu este nimic în asta?

Răspuns: Nu înseamnă că nu este nimic în asta. Dimpotrivă, aceasta este o atitudine teribilă față de oameni și de lume atunci când o persoană dorește ca adevărul său personal, felul în care îl înțelege, să prevaleze. Acesta este unul dintre exemplele de fascism și violență.

KabTV “Cabala Expres” 4/26/22

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: