Adevăr şi veridicitate

011Adesea, cel mai sigur mod de a transmite dezinformări este să spui strict adevărul (Mark Twain).

Întrebare: În principiu, noi considerăm ceva a fi adevăr și ceva a fi o minciună, aceasta este într-un fel baza percepţiei noastre despre lume. Există vreun mecanism care să facă distincția între adevăr și minciună? Cum se poate orienta o persoană?

Răspuns: Nu cred că acest lucru este destul de simplu. Găsirea adevărului este scopul multor căutări ale tuturor oamenilor, de la un copil mic până la minți mari, în funcție de nivelul și modul în care văd ei acest adevăr.

Căutarea adevărului este desigur, o sarcină foarte nerecompensabilă, dar este în același timp una foarte umană. Ne dezvoltă și ne împinge înainte. Practic, trăim pentru a înțelege sensul vieţii noastre.  Aceasta este cea mai importantă căutare a noastră. Pentru asta existăm.

Întrebare: Diferă oare cumva adevărul de veridicitate? Acestea sunt concepte diferite?

Răspuns: Adevărul este atunci când putem spune că este adevărat sau fals, cu cât adevărul este mai mare, cu atât mai mic este adevărul. Veridicitatea este ceva care este de neclintit. Vrem să o atingem. Fiecare grad spre atingerea veridicităţii poate fi numit adevăr.

[297706]
Din KabTV “Cabala Expres” 4/29/22

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed