Adevărata armonie

237Opoziția aduce congruență. Din discordie iese cea mai corectă armonie (Heraclit).

Răspunsul meu: În general, aceasta este o afirmație simplă și destul de corectă. Dacă luăm în considerare că există doar două puncte opuse și ele nu se schimbă, nu sunt într-o stare dinamică și fiecare este de la sine, atunci acest lucru poate fi acceptat.

Cu toate acestea, dacă există multe astfel de puncte și ele se schimbă constant, atunci acest lucru complică foarte mult procesele. Sistemul devine foarte complex și chiar oarecum imprevizibil.

Adevărata armonie este echilibrul reciproc al tuturor componentelor sistemului general. Adică este deja un sistem cu un număr de parametri care există în el. Fie trebuie să ne bazăm pe faptul că cunoaștem acest sistem și îl înțelegem, fie pe faptul că o forță superioară se ocupă de el și îl aduce în echilibru. În acest caz nu putem spune nimic.

Întrebare: Spuneţi că nu este necesar nici măcar ca o persoană să cunoască aceste forțe, că este suficient să cunoști instrumentul care le aranjează în interiorul unei persoane. Care sunt aceste două forțe, diferența maximă de potențiale care trebuie conectate?

Răspuns: Dacă cunoaștem calitatea generală a sistemului, atunci nu trebuie să înțelegem detaliile acestuia. Detaliile se rezolvă de la sine.

KabTV “Cabala Expres” 18.11.2022

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed