Adevărata stare a Creatorului și a Creației

962.2Ar trebui să știți că separarea în spiritualitate are loc numai prin intermediul disparității de formă. …

Așa cum entitățile corporale se conectează și se separă prin apropiere și îndepărtare, tot așa entitățile spirituale se conectează și se separă în funcție de diferența și echivalența lor de formă. Disparitatea formei le separă unele de altele, iar echivalența formei le aduce împreună. Amintiți-vă asta, pentru că este elementul cheie al acestei înțelepciuni (Baal HaSulam, Studiul celor Zece Sefirot,, Vol. 1, Partea 1, Capitolul 1).

Întrebare: Despre ce forme vorbim?

Răspuns: Vorbim despre calitățile Creatorului. Ele sunt dăruire absolută, iubire și apropiere de creațiile Sale.

Calitățile creației sunt opuse acestora. Creațiile sunt create parcă în amprenta Creatorului în calitatea egoismului absolut: iubire de sine, grija doar pentru sine și de nimeni și nimic altceva, în niciun fel și în nimic.

Această opoziție a Creatorului și a creației, pe de o parte, permite creației să existe. Deși acest lucru arată opus, negativ și diferit de Creator, exact așa există creația.

Cu alte cuvinte, dacă putem spune așa, Creatorul nu a avut altă posibilitate de a crea creația decât de a o face opusul Lui Însuși.

Creația nu are altă oportunitate de a se manifesta în relație cu Creatorul, decât în ​​asemănarea cu El. Pentru că pe baza opoziției absolute față de Creator, singurul lucru care rămâne pentru creație și ceea ce are cu adevărat nevoie este să ajungă la asemănarea cu Creatorul. Acestea sunt adevăratele stări ale Creatorului și ale creației.

Creatorul este neschimbabil, absolut, în toate acțiunile Sale. Calitatea lui este doar dăruire și iubire absolută. El nu are dorințe egoiste și prin urmare, este imposibil să-L influențezi în vreun fel pentru a-L schimba.

În timp ce creația este absolut egoistă, ea există doar în dorința de a primi, de a face totul cu folos numai pentru sine. Acesta este singurul mod în care acţionează. Așa a creat-o Creatorul.

KabTV “Studiul celor Zece Sefirot (TES)” 9/4/22

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed