Adevărul căii spirituale

294.2Întrebare: Practici Cabala de mai bine de treizeci de ani. Care este pentru tine confirmarea că ești pe calea cea bună și că acesta este scopul vieții tale? Poate că ești la gradul de la care îți tragi confirmarea că acesta este adevărul?

Răspuns: În primul rând, trag confirmarea din atingerea mea spirituală. În al doilea rând, nu mă îndoiesc, ci sunt în căutarea celei mai bune implementări, a unei aterizări mai blânde pentru umanitate.

La vremea sa, Baal HaSulam a călătorit în Polonia, a publicat un ziar și a scris articole pentru un public larg despre metoda de corectare a unei persoane și de intrare în gradul următor. Dar el a scris într-un mod special, care era acceptat acum o sută de ani. Iar eu scriu într-un mod general, mai mult sau mai puțin ușor de înțeles pentru toți oamenii.

Sunt sigur că acționez corect pe baza gradului pe care îl ating și din lucrurile pe care le înțeleg, asta în primul rând. În al doilea rând, dacă cineva ar veni și m-ar ajuta ca partener, aș fi incredibil de fericit. Dar, din păcate, nu văd pe cineva dispus sau în atingere. În plus, simt în mine o conexiune cu marii mei învățători și încerc cât pot de mult să o fac.

Nu pot spune că pun în aplicare sută la sută tot ceea ce aș vrea să fac. Trebuie să mă lupt cu mine însumi pentru o mulțime de lucruri; la urma urmei, trec și eu prin următoarele etape de ascensiune. Viața se desfășoară de-a lungul liniei de mijloc. Nu de-a lungul celei din dreapta, care este sută la sută de succes și plină de lumină, dar nici de-a lungul celei din stânga, egoistă.

Cu înțelegerea tuturor problemelor mele și a tuturor imperfecțiunilor mele, încă mai sper că Creatorul m-a condus pe această cale de când am venit la Rabash și chiar mai devreme. Și așa am de gând să merg. Nu am nicio problemă în a accepta misiunea pe care El mi-a încredințat-o.

Fiecare are propria misiune, iar a mea este așa. Nu fac nimic special din asta. La urma urmei, Creatorul transformă totul așa cum este necesar pentru noi și, în cele din urmă, El ne va conduce la ceea ce este necesar.

Mă bucur că am primit oportunitatea de a simți acțiunile Sale în mine: cum acționează, cum mă constrânge și cum mă controlează din interiorul meu. Este o mare plăcere pentru mine când simt ce face El înăuntrul meu și când lucrez la unison cu El.

Se numește adeziune atunci când ai propria conștientizare, propriile gânduri și sentimente, iar pe de altă parte, simți că El este în tine și ești gata să fii cu El.

Nu este ușor, este împotriva egoismului, împotriva a tot felul de îndoieli și probleme. Dar când depășești acest lucru și simți că ajungi la aceeași mișcare, în același ritm, în aceeași direcție în gânduri și sentimente – aceasta este, desigur, plăcerea supremă!

Totuși, și aici avem încă probleme: o faci pentru a atinge o astfel de plăcere sau de dragul a altceva, mai presus de asta. Dar, din toate acestea, o persoană simte adevărul condiției sale. Îi dă putere.

Din „Am primit un apel. Unde este dovada adevărului Cabalei?” de la KabTV 2/6/13

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: