Adevărul despre Cabala

219.01Întrebare:: Dintr-o scrisoare: „Cabala este o mișcare mistică în iudaism. În esență, este o metodă de a citi și înțelege Tora. Se bazează pe ideea că textul Torei poate fi interpretat la patru niveluri diferite, dintre care cel mai înalt este dezvăluit prin practici mistice speciale. Deci, Cabala este misticism și nu adevăr?”

Răspuns: Ce prostie! Nu am auzit un singur cuvânt de adevăr până acum.

Cabala este pur și simplu un set de legi ale naturii pe care trebuie să le respectăm dacă vrem să trăim în unitate armonioasă cu natura.

Întrebare:: Ce este acest set de legi, ce este natura?

Răspuns: Există natură, este tot ceea ce există, inclusiv oamenii, inclusiv toată lumea și totul – lumea noastră, lumile noastre, galaxiile. Practic, este tot ceea ce ne putem imagina. Totul reprezintă un întreg unificat care există cu ajutorul forțelor interconectate reciproc. Cabala explorează aceste forțe interconectate.

Ne explică că numai prin îndeplinirea legii generale a naturii, interconexiunea generală dintre toate părțile naturii, vom putea înțelege, percepe, simți și exista în această natură.

Dacă nu atingem dorința de a atinge această natură, atunci ea ne va alunga treptat din ea însăși. Și până la urmă, vom fi totuși siliți să acceptăm legea sa integrală ca lege generală a tot ceea ce există.

Întrebare: Vorbiţi tot timpul despre o singură lege care guvernează toată această natură și pe noi. Ce este această lege?

Răspuns: Această lege se numește Creatorul. Adică există o forță care conține toate părțile universului la orice nivel: mineral, vegetal, animal, uman și altele pe care nu le cunoaștem încă. Le putem numi mistice, nu contează. Dar toate aceste niveluri există, interacționează și sunt interdependente unele de altele.

Întrebare:: Se pare că suntem în interiorul Creatorului, în interiorul acestei legi?

Răspuns: Desigur! În interiorul Creatorului. Și suntem obligați să respectăm această lege. Dintre toate formele de viață cunoscute nouă, noi suntem singura formă de viață care este conștientă de sine și este conștientă, într-un fel, de prezența Creatorului, sursa, rădăcina Lui.

KabTV „Știri cu Dr. Michael Laitman”26.01.2023

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: