Adeziunea la eternitate

Tora, Deuteronomul, 23:13: Afară de uneltele tale, să mai ai şi o lopată şi, când vei vrea să ieşi cu scaunul afară din tabără, să sapi o groapă şi apoi să îngropi cu ea necurăţeniile tale;

Întrebare: De ce trebuie cineva să îşi acopere excrementele?

Răspuns: Tot gunoiul uman, inclusiv corpurile moarte, trebuie să fie îngropate pentru a trece printr-un circuit complet.

Ca rezultat al vieţii omului totul trebuie să se ridice, iar gunoaiele corpului şi corpul însuşi, din care energia spirituală moare după moarte, rămân numai la nivelul inanimat şi de aceea trebuie să fie legate de pământ.

În contrast cu tradiţiile altor naţiuni care îmbălsămau mumii, evreii îşi îngroapă imediat corpul mort pentru ca să prindă rădăcini. Asta se consideră corect, deoarece corpul animal simbolizează egoismul care rămâne din om. Trebuie să se dizolve şi să se schimbe în ţărână, dezintegrându-se complet în părţile din care este constituit.

Materia în viaţă coboară gradual la nivelul care este cu adevărat inanimat. Anumite comunităţi evreieşti chiar au un obicei de a pune var în mormânt, astfel ca corpul să se descompună mai repede.

Întrebare: Asta înseamnă că atitudinea faţă de corp ar trebui să fie pur biologică?

Răspuns: Corpul nu înseamnă nimic, trebuie să moară. În lumea noastră, ar trebui să îl folosim doar în măsura în care este necesar pentru ascensiunea spirituală. Nu are altă valoare.

Dacă ai oportunitatea de a corecta un anumit nivel al corpului tău, ar trebui să îl corectezi. Dacă asta lucrează pentru corectarea generală, atunci fă-o, du-te la doctor, ia medicamente, etc. Atitudinea faţă de corp trebuie să fie astfel încât să ne dea numai oportunitatea de a adera la eternitate cât încă suntem în viaţă.

Din emisiunea de pe Kab TV „Secretele Cărţii Eterne” din 19.10.2016

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: